Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris waarschuwt Red Bull na sterke prestatie in China

Lando Norris weet zeker dat McLaren tijdens de Grand Prix van China liet zien dat ze in staat zijn de hoogste trede van het podium terecht te komen. Toch mist er nog één cruciale factor om die grote wens werkelijkheid te maken.

Norris China race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Chinese Grand Prix werd een weekend vol pieken en dalen voor Lando Norris. De sprintrace leek de perfecte mogelijkheid te zijn voor de Brit om er met zijn eerste 'overwinning' in de Formule 1 vandoor te gaan, maar zijn hoop verdween als sneeuw voor de zon door een mislukte start. Hij wist zich tijdens de kwalificatie voor de hoofdrace echter goed te herpakken en hij wist zijn vierde startpositie uiteindelijk om te zetten in een keurige tweede plaats. Norris mocht weer mee het podium op en dat zorgde voor een nieuwe vlaag optimisme.

Voorafgaand aan de race in China sprak Norris nog uit dat hij niet verwacht zijn eerste overwinning dit jaar nog binnen te slepen, maar na afloop van de race klonk de Brit toch opgewekter in gesprek met Sky Sports F1. "Ik heb al eerder gezegd dat er geen sprake is van een gebrek aan zelfvertrouwen. De race in China was zelfs hét bewijs dat het echt kan. Ik zei aan het begin van het jaar al dat we de strijd met Red Bull dit jaar nog aan kunnen gaan en dat we dit seizoen een race kunnen winnen."

Zelfvertrouwen is doorslaggevend

Toch durft Norris het nog niet van de daken te schreeuwen, want de Brit gaat er niet vanuit dat hij zijn eerste overwinning op korte termijn al zal mogen vieren. "Het zal echt een lastig karwei worden en ik denk niet dat het de komende weken al zal gebeuren, maar op de juiste dag en met de juiste omstandigheden moet het ons lukken. Als de eigenschappen van een baan goed bij onze auto passen heb ik er het volste vertrouwen in dat we het waar kunnen maken. Maar het moet wel op het juiste moment gebeuren, want ik denk niet dat we op dit moment in de buurt komen van een overwinning als de omstandigheden normaal blijven."

Norris kan zijn kritische blik echter nog niet loslaten, ondanks de goede moed die al maandenlang aanwezig is bij McLaren. "Het gebeurt niet vaak dat ik ergens vertrouwen in heb, of het nou om mezelf en mijn kunnen gaat of om iets heel anders. Maar ik probeer dat echt te veranderen, want als ik beter wil presteren moet ik toch echt aan mijn zelfvertrouwen gaan werken. Ik wil weer geloven dat we dit jaar in staat zijn mooie prestaties te leveren, en één van die prestaties zou dan een overwinning zijn."

Upgrades hopelijk stap één

Er moet dus aan het zelfvertrouwen gespijkerd worden, maar Norris hoopt dat het eerste pakket upgrades hem kan helpen de eerste stap te zetten. McLaren heeft in Miami namelijk al een volledig pakket op de planning staan nadat teambaas Andrea Stella al aangaf dat het team nog achterloopt op schema wat upgrades betreft. "Deze upgrade focust ook op de degradatie van de banden, maar om serieus bij de concurrentie in de buurt te komen hebben we meerdere pakketten met upgrades nodig om de banden onder controle te krijgen."

Volgens Stella had McLaren geen beter raceweekend uit kunnen kiezen om de nieuwe upgrades toe te passen, voornamelijk omdat de omstandigheden in Miami best gunstig uit kunnen pakken. "Alles is zo ongeveer een constante ontwikkeling, dus je kan er nooit vanuit gaan dat iets goed genoeg is als het om de banden gaat. De upgrade die we in Miami gaan introduceren zal dus interessant worden wat de bandendegradatie betreft, vooral omdat we daar eerder al hoge temperaturen zagen."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez