Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Norris waarschuwt Verstappen: "Als ik een kans krijg, dan zal ik aanvallen"

Lando Norris heeft ervoor gezorgd dat er voor het eerst sinds 2013 een McLaren-bolide op de eerste startrij staat van een Formule 1-Grand Prix. Al is hij in racepace op papier veel langzamer dan de mannen om hem heen, hij gaat gewoon vol in de aanval als de kans zich voordoet.

Verstappen Norris Austria 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Net als vorig weekend wist Lando Norris zich te mengen tussen de Red Bull- en Mercedes-coureurs tijdens de kwalificatie. Ditmaal deed hij het nog een stapje beter, want hij wist zich als tweede te kwalificeren voor de Grand Prix van Oostenrijk. Alleen Max Verstappen zal zondagmiddag op de grid voor hem staan.

Op racepace moet Norris waarschijnlijk zijn meerdere erkennen in de top vier coureurs, maar toch wil hij zich niet zomaar gewonnen geven tijdens de race. Sterker nog, als hij een kans ziet om in het begin van de race Verstappen in te halen, dan zal hij dat zeker doen.

"Waarschijnlijk wordt het weer een vijfde plek", zo begint hij na afloop van de kwalificatie zijn vooruitblik op de race. "We gaan ons best doen om op te schuiven, maar vorig weekend zaten we er qua racepace nou niet bepaald dichtbij. Nu hebben we echter wel een stap gezet."

"Ik wil niet te negatief klinken", vervolgt hij. "Ik wil zo optimistisch mogelijk zijn, maar ik ben ook realistisch en weet dat het een hele zware race wordt. We bevinden ons in de best mogelijke positie om alles te maximaliseren, maar als ik een kans heb om de eerste plaats te veroveren, een kans krijg om met Max te racen, dan zal ik die pakken."

"Ik ben en blijf een racer, ik blijf aanvallen en wil nog steeds zo goed mogelijk presteren. Tegelijkertijd weet ik denk ik ook wat het beste is voor het team en met wie we helaas echt zullen racen op zondag", zo doelt hij op de teams uit het middenveld en niet op Red Bull of Mercedes. Zij zijn namelijk echt te sterk.

"Dit jaar hebben we denk ik geen auto die goed genoeg is om ons met Red Bull en Mercedes te kunnen vergelijken. Het is duidelijk dat wij het op sommige vlakken lastig hebben en wat worstelen. Onze auto is niet zo snel als die van hen en op sommige vlakken kan je de McLaren niet eens met hun bolides vergelijken. Ik denk dat ik tijdens de kwalificatie het resultaat heb gemaximaliseerd, meer kon ik niet doen", aldus Lando.

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl
RN365 2 0 In site Action block prize Belgian GP 2021

Wie wint de GP van Oostenrijk 2021?

Speel mee en win twee tickets voor de Grand Prix van België.

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken