Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris weidt uit over unieke vriendschap met Verstappen

Vriendschappen zijn in een competitieve wereld als de Formule 1 redelijk uniek. Echter toen Max Verstappen in Silverstone naar het thema werd gevraagd, gaf de Red Bull-coureur aan dat Lando Norris waarschijnlijk wel zijn beste maatje is op de grid.

Wat heeft McLaren-coureur Lando Norris daar op zijn beurt over te zeggen? "Ik zou andersom niet hetzelfde zeggen", klinkt het met een knipoog en een lach. "Maar nee, ik ben het daar wel mee eens, laat ik daarmee beginnen."

"Ik denk dat Max Verstappen en ik erg goede vrienden zijn. Ook al raceten we in de Formule 1 voor het eerst pas echt tegen elkaar, we zijn toch een beetje samen opgegroeid. We maken deel uit van dezelfde generatie en we hebben het altijd goed met elkaar kunnen vinden."

De gezamenlijk passie voor de sport vormt een belangrijke basis voor die vriendschap, ook al kan die relatie op gezette tijden on hold worden gezet: "Onze mentaliteiten komen overeen. Ik denk dat we hetzelfde denken over waarom we hier zijn en over het feit dat we van elke minuut willen genieten terwijl we met auto's rijden die we zo graag besturen."

"Maar", zo vervolgt Norris, "Zodra de helm op gaat, vergeet je al het andere en willen we elkaar over en weer vernederen, maar weg van het circuit hebben we voldoende respect voor elkaar om maten te kunnen zijn."

Hoe die vriendschap dan wordt ingevuld? "Het is niet dat we de deur bij elkaar plat lopen of dagelijks met elkaar appen. Maar soms lopen we elkaar tegen het lijf en gaan we samen uit eten of nuttigen we samen een crêpe ofzo."

Dat de twee nu goed met elkaar overweg kunnen, biedt echter geen garantie voor de toekomst. Volgens zijn eigen redenatie zal hij er misschien wel voor tekenen om de relatie aan het wankelen te brengen.

"Ik sluit niet uit dat wanneer Max zich op de baan agressief opstelt, ik hetzelfde zal doen. Als mijn tijd ooit mocht komen en we racen tegen elkaar om wereldtitels, dan ben ik er zeker van dat die relatie wat meer op de proef gesteld gaat worden."

Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

9 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken