Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris wil niets weten van druk in titelstrijd met Verstappen

Lando Norris strijdt dit seizoen voor het eerst mee om de wereldtitel. De Brit speelde met McLaren nooit een rol van betekenis, maar de extra druk die de titelstrijd met zich meebrengt, deert Norris niet.

Norris
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met nog acht races te gaan kijkt Lando Norris tegen een achterstand van 62 punten aan ten opzichte van Max Verstappen in het rijderskampioenschap. Zeker gezien de huidige snelheid van McLaren is het alles behalve onmogelijk dat de 24-jarige Brit zijn eerste titel pakte. Verstappen was na de Grand Prix van Italië dan ook helder: op dit moment is het winnen van (beide) titels absoluut geen formaliteit meer.

Voor Norris, die dit seizoen na 110 pogingen eindelijk zijn eerste overwinning boekte in de Formule 1, is het de eerste keer dat hij daadwerkelijk meedoet om de prijzen. Je zou zeggen dat dit een extra druk met zich meebrengt, maar zo ervaart Norris dat niet. 

In gesprek met onder meer RacingNews365 vertelt Norris dat zijn beginperiode in de F1 veel meer druk met zich meebracht. "Ik had het erg moeilijk met de druk toen ik begon in de Formule 1, in mijn eerste, tweede en derde jaar. Omdat ik er toen zo veel moeite mee had, heb ik het gevoel dat ik er vrij goed mee heb leren omgaan."

'Moet elk weekend presteren'

De druk die de Brit in zijn beginjaren ervaarde, heeft hem juist geholpen om de coureur te worden die hij nu is. "Dat heeft me ook geholpen, zelfs in de positie waarin ik nu zit. Ik weet dat ik misschien niet direct in de strijd zit om een ​​kampioenschap waarin ik nek-aan-nek ga met Max, maar ik heb gewoon te maken met meer vragen en druk."

"Maar ik denk dat ik er nu veel beter mee om kan gaan, omdat ik er in het verleden een beetje mee heb geworsteld of er behoorlijk mee heb geworsteld. En daarom heeft het niet veel effect, al is het er nog wel. En ik weet dat er meer druk is", zo voegt Norris toe.

De Brit denkt dan ook niet aan zaken in de toekomst. Voor hem is het zaak om van race tot race te leven. "Tegelijkertijd voel ik het dus niet zo heel erg. Ik vind het prettig dat ik gewoon moet gaan rijden. Dat is alles wat ik kan doen en ik denk niet na over die externe dingen."

Ook interessant:

Red Bull werkte een dramatische Grand Prix van Italië af, met felle kritiek van Max Verstappen tot gevolg. Maar wat is er toch allemaal aan de hand bij de renstal uit Milton Keynes? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een kakelverse RacingNews365 Formule 1-podcast!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld