© McLaren

Nieuwsoverzicht

Norris wil Sainz in debuutjaar tijdens elke kwalificatie en race verslaan

08 jan. 07:45 René Oudman 0 reacties
Als regerend vicekampioen van de Formule 2 mag Lando Norris over ruim twee maanden zijn debuut maken in de koningsklasse van de autosport. Bij het team van McLaren schuift de 19-jarige Brit aan naast de vijf jaar oudere Carlos Sainz, die overkomt van het team van Renault. Norris heeft behoorlijke ambities, maar weet ook dat realisme geen kwaad kan.

In de afgelopen jaren is Norris als een kanonskogel door de juniorklassen geknald. Als 14-jarig jochie maakte hij zijn entree in de single seaters, om kort voor zijn 18de verjaardag het Europese Formule 3-kampioenschap op zijn naam te schrijven. Vorig seizoen was enkel George Russell sterker dan de jongeling in het Formule 2-kampioenschap.

Al met al heeft Norris genoeg indruk gemaakt op de bazen van McLaren om dit jaar een kans te krijgen in de Formule 1. Het Britse talent weet wat hem te doen staat, aangezien de teamgenoot van een coureur als diens maatstaf geldt. "Ik wil Carlos verslaan in elke wedstrijd, en ook in elke kwalificatiesessie", schrijft Motorsport-Total de gebezigde woorden van Norris op. "Op dit moment is dat natuurlijk wel een onrealistisch doel", doelt de tienersensatie op de hoeveelheid ervaring waarover Sainz beschikt en het feit dat hijzelf net komt kijken in de Formule 1.

"Desalniettemin zal ik mijn best gaan doen, ik zou het heel erg leuk vinden om hem de baas te zijn. Moge het duidelijk zijn dat het mijn doel is om Carlos te verslaan."

Sainz moest in 2018 het onderspit delven ten opzichte van Nico Hülkenberg. De 31-jarige Duitser was iets meer dan een jaar de stalmaat van de Spanjaard en besliste het onderlinge duel wat betreft WK-punten in zijn voordeel: na 21 Grands Prix stonden de tellers van beide heren op respectievelijk 69 en 53 punten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen