Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris wilde 'idool' Rossi eren met startnummer 46

Lando Norris speelde bij het kiezen van zijn startnummer met de gedachte het beroemde startnummer 46 te kiezen, aangezien Valentino Rossi zijn idool is. De jonge Brit besloot echter anders.

Als Formule 1-debutant stond Lando Norris voor de taak een startnummer voor zichzelf te kiezen waarmee hij in de komende jaren aan de Formule 1 zal deelnemen. Hij moest zich ertoe zetten niet direct toe te geven aan zijn eerste ingeving.

"Ik heb een aantal startnummer overwogen, waaronder ook Valentino Rossi's 46. Dat zou mijn eerste keuze zijn geweest, maar ik wilde niet te boek staan als iemand die dat startnummer zomaar van hem kopieerde. Daarom heb gekozen voor een nummer dat er goed uitziet en goed in mijn logo past en dat is '4' geworden, wat er met de hashtag '#L4ndo' cool uitziet", aldus Norris tijdens de presentatie van OnePlus 6T McLaren-telefoon. Het nummer 46 is in de Formule 1 in recente jaren één keer eerder gebruikt. Toen Will Stevens in 2014 in mocht vallen bij Caterham F1 voor de Grand Prix van Abu Dhabi, koos hij voor 46.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden