Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Norris wilde meer dan P3: 'Konden voor Leclerc staan'

Lando Norris kwalificeerde zich tijdens de chaotische kwalificatie op Imola op de derde plaats. Hoewel het een sterk resultaat is voor McLaren hoopte de Brit op meer.

Door een aantal regenbuien werd de kwalificatie voor de sprintrace in Imola een chaotisch spektakel. Red Bull en Ferrari vochten wederom voor de poleposition. Max Verstappen trok aan het langste eind en WK-leider Charles Leclerc start de sprintkwalificatie vanaf de tweede plaats, maar hierachter staat McLaren-coureur Lando Norris. Ondanks een crash in de slotfase van de kwalificatie klokte hij de derde tijd, maar er had volgens hem meer in gezeten. "Ik ben natuurlijk erg blij dat ik in de top drie sta, want het is best een verrassing voor ons. Er was echter nog veel over." Het ging echter fout in de out lap voor een laatste snelle ronde. "Ik probeerde de banden op temperatuur te krijgen, maar ik pushte te hard." "Het was erg jammer, want er was misschien een kans om een poging te wagen voor Leclerc te eindigen. Het is echter lastig te zeggen of dat was gelukt, want iedereen kon zich misschien nog wel verbeteren. Er was een mogelijkheid voor ons om naar voren te komen. De auto voelde erg goed aan en ik voelde mij zelfverzekerd, dus het is jammer. Het is echter een goed vooruitzicht voor morgen!"

McLaren boekt progressie na tegenvallende seizoensstart

Na een matige start van het Formule 1-seizoen lijkt McLaren steeds verder vooraan de grid te komen. Daniel Ricciardo start de sprintrace eveneens vanaf een gunstige positie. De teamgenoot van Norris klokte de zesde tijd in Q3 en zal dus vanaf de derde startrij beginnen. "Het gaat beter en beter", vindt Norris. "Maar dat zal op een gegeven moment stoppen. Het is, denk ik, lastig te zeggen. Deze omstandigheden maakten een groot verschil voor ons, dat is waarom we hier nu staan. Als het niet had geregend, dan stonden we niet op de derde plaats. We hebben het beste eruit gehaald en we hebben onszelf natuurlijk de beste mogelijkheid gegeven om dit weekend punten te scoren."

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie