Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris zat even in de penarie: "Er volgden wel een paar scheldwoorden"

Lando Norris wist tijdens de Grand Prix van China tot zijn eigen verbazing op het podium te eindigen. Maar het had niet veel gescheeld of dat was door een beetje pech heel anders gelopen.

Norris China race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een relatief rustige openingsfase vond iedereen zijn plekje op het Shanghai International Circuit. Maar ineens hield de motor van de Stake F1 van Valtteri Bottas ermee op en hingen er lange tijd gele vlaggen. Terwijl iedereen aan het wachten was totdat de wedstrijdleiding de virtual safety car (VSC) zou inzetten, liet dat moment relatief lang op zich wachten.

Voor Lando Norris duurde dat bijna té lang. De Brit reed namelijk net langs de pitstraat toen de VSC werd ingezet, waardoor hij nog een rondje moest wachten om binnen te komen. En dat terwijl het niet duidelijk was hoe lang de marshalls nodig hadden om de auto van Bottas weg te halen.

Tijdens de persconferentie na de Grand Prix van China wordt Norris hier naar gevraagd. "Er volgden wel een paar scheldwoorden toen dat gebeurde, ja. En ik wist dat het ging gebeuren, omdat het duidelijk was dat het een virtual safety car zou worden. Maar die kwam maar niet uit. Dus ik zei tegen mezelf: 'Ik wed dat die komt zodra ik de laatste bocht neem' en dat gebeurde letterlijk. Zelfs mijn race-engineer zei het en ik zei het tegen hem."

"Gelukkig bleef de VSC lang aan en toen werd het natuurlijk een safety car. En ik denk dat onze strategie goed heeft uitgepakt. Ik had vertrouwen in de eerste stint en dus kon ik lang doorrijden. Als de VSC uit was gegaan voordat ik bij de pitstraat was, was ik veel geïrriteerder geweest dan nu het geval is", zo legt de Brit uit. "Het viel duidelijk onze kant op, want de Red Bulls moesten ook weer stoppen. Dat zorgde ervoor dat ik duidelijk voor Checo kwam met de Ferrari tussen ons in. En dat heeft me waarschijnlijk een beetje gered."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez