Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris zeker van eerste niet-Verstappen-pole in 2024

Lando Norris kende een aardige dag in Australië. De Brit was de snelste in de eerste vrije training en zat er ook goed bij in de longruns. Norris waagt zich alvast aan een voorspelling voor de kwalificatie en tempert de verwachtingen rond McLaren.

Norris Australia FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wordt dit het weekend van McLaren? Lando Norris eindigde op de eerste plaats in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Australië en was niet veel langzamer dan Ferrari en Red Bull in de longruns. Je zou zeggen dat het optimisme overheerst, maar Norris blijft realistisch. De Brit denkt dat McLaren niet om de zege kan strijden.

"Ik voelde me niet geweldig in de eerste vrije training", vertelt Norris tegen F1 TV. "Ik denk dat we meer snelheid lieten zien dan de anderen, dus de eerste plaats betekende niets. Het is duidelijk dat Red Bull en Ferrari heel ver voor ons staan, al denk ik dat onze positie goed is. Het was een pittige dag vanwege de wind. Je voelt het nu niet echt, maar op het circuit maakt het een groot verschil. Al met al had ik een relatief goed gevoel in de auto en denk ik dat we er redelijk voor staan."

Poleposition

Maar welk team is de favoriet voor poleposition? Norris velt zijn oordeel. "Ferrari gaat poleposition pakken. Vanaf de eerste dag is het duidelijk geworden dat Red Bull en Ferrari veel te snel voor ons zijn. Het heeft dus geen zin om op hen te letten. Ik richt mijn pijlen meer op Mercedes en Aston Martin."

Norris wijst naar George Russell. "Mercedes maakte wat foutjes in de trainingen, maar ik deed hetzelfde. George was sneller, dus zij hebben een goede auto."

Norris vindt dat McLaren overal te langzaam is. "We hebben duidelijk wat zwakke punten en zijn niet constant sneller dan andere teams op een bepaald punt. Ik denk dat we in elke sector wat verliezen ten opzichte van de Ferrari's. Misschien wat meer in de krappe bochten, zoals in de laatste sector. Maar het gaat niet om een specifieke plaats. We moeten gewoon de balans verbeteren."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Australië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China