Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lando Norris

Norris zet Mercedes op haar plek na klaagzang

Lando Norris had in tegenstelling tot de Mercedes-coureurs weinig last van de porpoising. Volgens de jonge Brit is het voor Mercedes ook mogelijk om minder te stuiteren, maar in plaats daarvan kiezen ze voor meer performance.

Hamilton Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

In tegenstelling tot Lewis Hamilton in de Mercedes, die met zware pijn door porpoising uit zijn W13 klom na de race, had Lando Norris weinig last van het gestuiter. "Het was prachtig, ik heb ervan genoten", antwoordt Norris op de vraag hoe zijn rit was in de McLaren over het stratencircuit van Bakoe.

"Ik mag niet klagen, we hebben een beetje last van porpoising en gestuiter, maar daar moet je mee dealen", gaat de Brit vervolgens vrolijk verder. Volgens de McLaren-coureur is het een kwestie van de juiste balans vinden tussen performance en de hoeveelheid porpoising. Hoe meer performance je aan wenst te spreken, hoe meer porpoising je krijgt, aldus de Brit.

"Het is maar net waar je voor kiest. We kunnen de auto best makkelijk lager zetten om zo meer performance te ontsluiten, maar dan krijg je ook meer porpoising. Maar ik denk dat wij nu de juiste compromis hebben gevonden."

Norris vindt dat Mercedes niet mag klagen

Norris ziet dan ook een gemakkelijke oplossing voor het grote porpoising-probleem bij Mercedes. "Ik weet zeker dat Mercedes een stuggere vloer kan hebben en de auto kan verhogen zodat het een stuk fijner voor ze (de coureurs) zal zijn. Maar klaarblijkend willen ze geen performance verliezen."

George Russell en Toto Wolff lieten weten dat er iets aan de technische regelementen gedaan moet worden om lichamelijke klachten door porpoising te voorkomen. Norris vindt deze klaagzang dus onterecht en zet de Duitse renstal op haar plek. "Ik denk niet dat er te klagen valt (over porpoising, red.). Ze moeten gewoon een manier vinden om het zelf te fiksen."

Ook interessant:

Ontketende Verstappen heeft Ferrari-drama niet nodig

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Azerbeidzjan. We bespreken onder andere Ferrari’s drama, de dominantie van Max Verstappen en de porpoising-problemen van Mercedes. Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

29 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez