Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Norris zet ultieme Verstappen-hobby op laag pitje met nieuwe liefhebberij: "Max haat dat"

Het was een druk weekend voor Max Verstappen. Naast dat de Red Bull-rijder de GP van Emilia-Romagna op zijn naam zette, won hij ook de 24 uur van de Nurburgring in de simulator. Lando Norris ziet er de lol wel van in.

Norris Verstappen podium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een beeld dat je zeker niet elk raceweekend zult zien. Een racende Max Verstappen op de baan en in de simulator. Afgelopen weekend deed de Nederlander het. Hij won zowel de GP van Emilia-Romagna als de virtuele 24 uur van de Nurburgring. Is het hem eigenlijk wel eens eerder gelukt, zo'n dubbele zege? "Niet op één dag, en ook niet in de simulator. We hebben ons er goed op voorbereid, dus ik ben natuurlijk blij met het resultaat", zegt Verstappen na zijn zege in Italië.

Lando Norris kan er wel om lachen. Hij kon Verstappen net niet van de zege houden op Imola, en krijgt na afloop de vraag of hij het ook zou kunnen doen. Verstappen grijpt meteen in. "Je weet dat we samen de 24 uur van Spa hebben gereden?" Norris vult aan. "We hebben al eens samen gereden. Ik heb mijn steentje bijgedragen." Verstappen countert lachend: "Hij is al gestopt."

Norris gaat er daarna toch serieuzer op in, op simracen rijden tijdens een raceweekend. "Ik heb het nog nooit geprobeerd, en heb ook geen simulator bij me (tijdens de weekenden, red.). Ik doe het nog wel steeds, maar niet meer zoveel als vroeger. Ik golf nu meer, Max haat golf. Ik heb het dus gewoon nog nooit geprobeerd. Ik zou er wel klaar voor zijn, ik bleef ook tot laat op om naar een bokswedstrijd te kijken en slaap sowieso nooit veel." 

"Ik denk ook niet dat hij (Verstappen, red.) er de grootste tol voor betaalt. Anders had hij het waarschijnlijk ook niet gedaan. Hij reed ook niet tot laat. Deed een paar stints en bereidde zich daarna voor op de race. Het is in ieder geval geen fysieke inspanning, meer mentaal. Het kan wellicht een beetje pijn doen, maar ik denk dat ik waarschijnlijk langer ben opgebleven."

Ook interessant:

De Grand Prix van Emilia-Romagna was vooral in de slotfase een zeer spannend schouwspel. Is McLaren sneller dan Red Bull en maakt alleen Max Verstappen met zijn kwaliteiten het verschil?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in een gloednieuwe podcast van RacingNews365. Wil jij de podcast liever ook kijken, check hem dan hier op YouTube.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024