Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris zet voorzichtige streep door het verslaan van Verstappen

Lando Norris schoof vanwege de diskwalificatie van Lewis Hamilton door naar de tweede plaats na de Grand Prix van de Verenigde Staten. De Brit van McLaren werd op de baan ingehaald door winnaar Max Verstappen en denkt dat het lastig wordt om de Nederlander dit seizoen nog te verslaan.

Norris US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

"That was a tough one". Was getekend: Lando Norris na de GP van de Verenigde Staten. De McLaren-coureur kwam als derde over de streep in Austin en kreeg een paar uur later de tweede plaats in de schoot geworpen.

De oranje bolides leken echter niet de pace te hebben om Max Verstappen en Lewis Hamilton te volgen. Norris werd door de beide heren op de baan gepasseerd, kwam tien seconden na Verstappen over de streep en ziet het na afloop somber in als het gaat om de resterende winstkansen in 2023.

"Ik denk dat we onze beste kansen hebben gemist", vertelt Norris tegen onder andere RacingNews365. "De Grand Prix van Qatar leek onze voornaamste mogelijkheid te zijn. Ik zeg niet dat het niet meer gaat gebeuren, maar er komen weinig circuits met hogesnelheidsbochten aan. Wij zijn overwegend sterk op circuits als Japan en Qatar."

Norris verwacht 'tegenvallend' McLaren

De goedlachse Brit gaat zelfs nog een stapje verder als het om de resterende races gaat. "Als je de data bekijkt, zijn we heel matig in de langzame bochten. Ik kijk dus bijvoorbeeld niet echt uit naar Brazilië. Natuurlijk willen we het seizoen positief afsluiten, maar eerlijk gezegd denk ik dat onze prestaties op het circuit van Interlagos heel erg gaan tegenvallen."

"Max en Lewis waren simpelweg te snel voor mij", vervolgt Norris zijn verhaal. "Ik denk dat we goed genoeg zijn om in de kwalificatie mee te doen, maar overall gezien beschikken zij over het betere pakket. De runs met weinig brandstof vertekenen soms een beetje, dus ik denk dat er mindere races voor ons aan zitten te komen. De Grand Prix van Las Vegas en Abu Dhabi zouden wellicht dan nog een kansje kunnen bieden."

Ook interessant:

Verstappen hoeft zich ondanks zijn moeizame zege geen zorgen te maken

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Veel om over na te praten. De moeizame zege van Max, de diskwalificaties van Lewis en Leclerc en nog veel meer. Beluister 'm hieronder of via je favoriete podcastplayer.

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer