Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Nu al fel bekritiseerde Haas F1-bolide 'voldoet aan alle richtlijnen'

Er werd zeer gemengd gereageerd op de nieuwe livery van Haas F1. De kleuren van de Russische vlag zijn duidelijk zichtbaar op de auto van het in beginsel Amerikaanse team. Echter, het team doet daarin niets verkeerd.

Direct na de presentatie van de livery van de Haas F1, die inderdaad zeer Russisch aandoet, werd er sterk uiteenlopend gereageerd op de kleurstelling. De één loofde de retro-kleurstelling, de ander stond ervan te kijken dat een Amerikaanse formatie toestand dat de auto geheel in de kleuren van de Russische vlag was gehuld. De Russische invloed van de familie Mazepin en het bedrijf Uralkali is in deze niet te missen een aangezien Nikita en Dmitry Mazepin weinig populair zijn, viel dat niet bij iedereen in goede aarde.

Bovendien is het Mazepin jr. niet toegestaan dit seizoen onder de Russische vlag te racen, nadat de Internationale dopingautoriteit WADA uitspraak heeft gedaan in een langslepende dopingzaak. Op grote internationale toernooien zoals de Olympische Spelen en wereldkampioenschappen moeten Russische atleten onder een neutrale vlag opereren. De FIA ging als autosportorgaan akkoord met die regels.

Dus was het überhaupt wel toegestaan om zo duidelijk de Russische driekleur op de auto te voeren? RacingNews365 heeft begrepen dat zowel de FIA als het CAS, het Internationale Sporttribunaal, geen bezwaren zien in de livery en dat het Haas F1 op dit moment dus vrij staat de kleurstelling op de Formule 1-grid te brengen. De kleurstelling zou voldoen aan de juiste interpretaties van alle richtlijnen.

Haas F1 presenteerde vandaag enkel de nieuwe livery. De nieuwe auto zullen we naar verwachting pas zien in de pitstraat van het Bahrain International Circuit tijdens de eerste dag van de wintertest.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Haas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Presentaties nieuwe F1-auto's 2021 RN365 Nieuwsdossier

35 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Verstappen velt eerste oordeel over de nieuwe Red Bull-partner Ford