Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nuchtere Verstappen: "Routinecheck versnellingsbak, geen Honda-probleem"

De 128 ronden die hij af wist te leggen waren, zeker gezien het feit dat er in de ochtend meer dan een half uur niet mocht worden gereden door de crash van Sebastian Vettel, bemoedigend voor Max Verstappen. De coureur van Red Bull-Honda stond op zijn persoonlijk derde testdag echter wel lange tijd stil.

Gedurende de middagsessie kreeg de 21-jarige vijfvoudig Grand Prix-winnaar te maken met technische problemen, waardoor hij ruim anderhalf uur in de garage vertoefde. Naderhand kon Verstappen zijn bolide alsnog voor een handvol ronden het asfalt op sturen.

Het aantal gereden ronden doet Verstappen in ieder geval wel deugd. "Het zijn er wel wat, al hadden het er meer kunnen zijn, maar we zaten in ieder geval op de goede weg", laat de Nederlander ten overstaande van de verzamelde media, waaronder RacingNews365 , weten. "Ik ben blij om weer over die honderd rondjes te geraken." Over problematiek wil Verstappen niet spreken. "We wilden even kijken of er niets mis was met de versnellingsbak, vandaar dat ik wat langer stilstond", doet de 21-jarige de kous op een kenmerkende nuchtere manier af. "We hadden een routinecheck, er was niets aan de hand met de motor." Red Bull Racing sprak overigens tegen dat er een motor was gewisseld, zoals in de paddock werd gesuggereerd. Verstappen mag vrijdag weer aan de bak, wanneer hij voor de laatste keer in het voorseizoen de Red Bull RB15 bestijgt. Morgen (donderdag) is het wederom aan zijn nieuwe teammaat Pierre Gasly. Met medewerking van Joe van Burik

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"