© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Nurburgring wil terugkeren op de F1-kalender in 2019'

05 jan. 2018 12:58 Rik Alkema 0 reacties
De Grand Prix van Duitsland is komend seizoen terug op de kalender, maar wederom wordt er niet gereden op de Nurburgring. Voor de derde achtereenvolgende keer zal de Hockenheimring gebruikt worden als locatie, omdat de Nurburgring het financieel niet op kan brengen. Daar moet volgend jaar echter verandering in komen.

Nurburgring wil plekje op kalender heroveren

Vanaf het ontstaan van de Formule 1 tot en met de jaren '70 is de Grand Prix van Duitsland vrijwel altijd verreden op het iconische circuit. Daarna werd de Grand Prix van Europa vaak verreden op de Nurburgring, omdat de Grand Prix van Duitsland verhuisde naar de Hockenheimring.

Door financiële tegenslagen werd er besloten dat vanaf 2008 de Nurburgring en de Hockenheimring om de beurt de Grand Prix van Duitsland zouden organiseren. Vanaf 2013 ging dat echter mis, omdat de Nurburgring failliet ging.

Sinds 2013 is er dan ook geen Formule 1-Grand Prix meer verreden op de Nurburgring, maar daar moet snel verandering in komen vindt de nieuwe eigenaar van het circuit, Mirco Markfort.

"We kunnen bevestigen dat er gesprekken zijn geweest met de Formule 1 en Liberty Media over een eventuele terugkeer op de kalender", zegt Markfort tegen Motorsport.com.

"Maar een terugkeer is alleen mogelijk als we bepaalde economische factoren meenemen in onze overwegingen." 

"We doen er alles aan om in 2019 terug te keren op de kalender", is Markfort optimistisch. 

In 2018 wordt de Grand Prix van Duitsland, na een tussenjaar, in ieder geval 'gewoon' weer verreden op de Hockenheimring.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen