Nyck de Vries in de wachtkamer bij McLaren

21 sep. 2018 09:10 Jan van der Burgt 0 reacties
McLaren weet nog niet wat het in 2019 wil met juniorrijder Nyck de Vries. Op de vraag of de Nederlander volgend jaar in aanmerking komt voor de functie van derde rijder bij, blijft McLaren een antwoord schuldig.

De huidige reservecoureur van McLaren, Lando Norris, maakt volgend jaar promotie als hij naast Carlos Sainz plaatsneemt in het team. De rol van derde rijder is daarmee vacant. Nyck de Vries zou als hoogstgeplaatste coureur in het juniorprogramma van McLaren een logische kandidaat zijn voor die functie.

Toch geeft McLaren-baas Gil de Ferran in gesprek met Motorsport.com aan dat men zich intern nog niet over dat vraagstuk heeft gebogen: "We hebben nog geen beslissing genomen over onze derde rijder voor volgend jaar. Daar zijn we simpelweg nog niet aan toe gekomen, aangezien we nog maar net onze racecoureurs hebben bevestigd."

Natuurlijk houdt McLaren de verrichtingen van De Vries nauwlettend in de gaten en De Ferran is tevreden met wat hij van de geboren Sneker ziet: "Hij is momenteel goed bezig in de Formule 2, aangezien hij al meerdere races heeft gewonnen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen