Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Nyck de Vries kan Formule 2-kampioen worden'

Formule 2-baas Bruno Michel verwacht dat Nyck de Vries dit seizoen kan meestrijden om de titel in de Formule 2. Daarvoor moet hij wel zien af te rekenen met enkele veelbelovende rookies.

Dit weekend strijkt het Formule 2-circus neer in de smalle straten van Baku voor het tweede weekend op de Formule 2-kalender. Nyck de Vries bezet momenteel de vijfde plaats in het kampioenschap dat wordt aangevoerd door McLaren-protegee Lando Norris. Formule 2-baas Bruno Michel verwacht een spannend gevecht om de titel, met Nyck de Vries als één van de mogelijke hoofdrolspelers.

"Nyck de Vries doet met één jaar ervaring op zak mee voor de titel, net zoals bijvoorbeeld Artem Markelov die vorig jaar tweede werd. Ze moeten echter uitkijken voor snelle jongens als Lando Norris, George Russell en Jack Aitken. Vorig jaar zagen we immers al wat een goede rookie klaar kan spelen" , aldus Michel in gesprek met Motorsport.com. Of De Vries bij het juiste team zit om de titel te pakken durft Michel niet te zeggen: "Natuurlijk won Prema vorig jaar met Charles Leclerc de titel, maar ze wonnen niet het teamklassement. Bij Prema ontbreekt het misschien aan twee rijders die elkaar constant kunnen pushen." Bij Prema is de Indonesiër Sean Gelael de teamgenoot van Nyck de Vries.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"