Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nyck de Vries: 'Moet nog niet aan F1 denken, eerst races winnen'

Formule 2-coureur Nyck de Vries is misschien wel de volgende Nederlandse Formule 1-coureur. De Fries is daar echter nog niet mee bezig. Hij focust zich liever op het winnen van races in de F2.

Nyck de Vries eindigde bij de eerste vrije training van het Formule 2-seizoen als dertiende. De Nederlander moest met zijn tijd 1.45.329 iets minder dan acht tienden toegeven op Arjun Maini. De Formule 2 lijkt heel close dit seizoen, want de top zestien zat binnen een seconde van elkaar. De Vries rijdt in 2018 voor Prema. De Italiaanse renstal werd vorig jaar kampioen in de Formule 2 met coureurs Pierre Gasly en Charles Leclerc, beiden rijden nu in de Formule 1. De Nederlander is zelfverzekerd over zijn kansen dit seizoen en is nog niet bezig met de Formule 1. ''Ik wil veel races winnen en ben nog niet met de F1 bezig." De Vries zei bij het tv-programma F1-café van Ziggo Sport dat hij volgend seizoen in de hoofdklasse van de autosport te bewonderen is, indien hij kampioen wordt in de Formule 2.

De statistieken ondersteunen dat, want de laatste vijf coureurs die de Formule 2 wisten te winnen, schitteren nu allemaal in de Formule 1. De Vries wil zich focussen op dit seizoen, zo meldt hij aan Motorsport.com : "Als je kijkt naar die statistiek, ziet het er goed uit. De focus ligt volledig op dit seizoen en ik laat me niet afleiden door wat er misschien in het verschiet ligt. Het is zaak om zoveel mogelijk races te winnen, daarna zien we wel weer." Over de voorbereiding op het seizoen zei de Vries dat de voorbereiding goed was verlopen: "We hebben een goede winter gehad denk ik. De winter was lang en we hebben weinig dagen gehad om de auto te testen. Het lijkt een seizoen te worden waarin iedereen dicht bij elkaar zit." Het team Prema voelt voor de Vries als een warm bad: "Het team is erg professioneel en de organisatie en structuur die worden gehanteerd werken erg goed. In het verleden heeft Prema bewezen kampioenschappen te kunnen winnen en dit jaar zullen we weer competitief zijn. Het is goed om onderdeel te zijn van dit team."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"