Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nyck de Vries op de eerste startrij in Monza

De overgang van Rapax naar Racing Engineering heeft Nyck de Vries tot nu toe niet slecht gedaan. Tijdens de kwalificatie voor de eerste Formule 2-race op het circuit van Monza noteerde de Vries de tweede tijd, waardoor hij van de eerste startrij mag starten tijdens de hoofdrace morgenmiddag.

Met zijn tweede tijd in de kwalificatie geeft de Vries vervolg aan zijn goede resultaat in België. In de sprintrace werd hij toen ook tweede. De snelste tijden in de kwalificatie voor de hoofdrace van de Formule 2 werden in het eerste deel van de kwalificatie gezet. Uiteindelijk was het Nobuharu Matsushita die de snelste tijd noteerde in een 1:30,982. De Vries kwam heel dicht in de buurt van die tijd en mistte de poleposition op slechts 89 duizendste van een seconde. Met een tijd van 1:31,071 zette hij de tweede tijd neer. Een knappe prestatie, aangezien het pas zijn tweede weekend voor Racing Engineering is.

Wellicht het meest opvallendst was dat Charles Leclerc niet de snelste tijd noteerde en voor de tweede keer dit seizoen niet op poleposition start. De dominante Monegask kwam niet verder dan de zevende tijd, op bijna vier tienden van de snelste tijd. Daardoor staat de kampioenschapsleider een inhaalrace te wachten morgen. De hoofdrace in de Formule 2 start morgenmiddag na de kwalificatie van de Formule 1 om 16:00 uur.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi