Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Nyck De Vries over dubbele agenda: 'Fernando Alonso laat zien dat het kan.'

Nyck de Vries krijgt het druk komende twee seizoenen. Naast de Formule 2 werkt hij in 2018 een programma af in het 'superseason' van het World Endurance Championship. Hij komt daarin uit voor Racing Team Nederland.

Nyck de Vries richt dit seizoen zijn pijlen op de Formule 2-titel. Volgens de geboren Fries zou een overstap daarmee direct een realistische optie worden. Want de Formule 1 blijft voor de Vries het ultieme doel, zo laat hij in gesprek met Racingnews365 weten. "Dat is het altijd geweest en dat zal ook zo blijven. Iedere carrière is uniek en ik ben trots op waar ik nu met het team van Prema sta. Maar als ik het kampioenschap win, denk ik dat ik een goede kans maak om volgend jaar de overstap naar de Formule 1 te maken."

Mocht de Vries daarin slagen, dan staat hij voor de uitdaging zijn Formule 1-verplichtingen te combineren met races in het World Endurance Championship. Een druk programma, maar zeker niet te druk: "Fernando Alonso laat zien dat het mogelijk is en omdat de kalenders elkaar niet bijten, is daar ook nooit een discussie over geweest. Racing Team Nederland bood mij deze geweldige kans en die grijp ik graag." "Fernando Alonso toont met zijn deelname aan het WEC overigens niet alleen aan dat die twee agenda's goed te combineren zijn, maar bewijst ook de grootheid van het kampioenschap aan. Het is mooi om daar deel van uit te maken." Mocht De Vries de Formule 1 niet halen, dan is hij in ieder geval dus zeker van een zitje in het LMP2-team van Jumbo-eigenaar Frits van Eerd. Behoort een derde jaar in de Formule 2 nog tot de mogelijkheden? "Nee, en daar houdt ik me ook niet mee bezig. Ik focus me op het heden en daar ligt mijn prioriteit.'

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'