Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Williams reageert op mogelijke overstap Albon naar Red Bull of Mercedes

Alex Albon en Williams-teambaas James Vowles spreken elkaar tegen als het over de situatie van de coureur gaat. Albon houdt zijn opties open en lijkt, zeker nu Lewis Hamilton naar Ferrari vertrekt in 2025, een spil op de transfermarkt te zijn. Volgens Vowles blijft hij gewoon tot en met eind 2025 bij het team uit Grove. Vowles wil Albon aan zijn contract houden.

Albon Vowles
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton maakt volgend jaar de spectaculaire overstap van Mercedes naar Ferrari. Het kan gaan zorgen voor een ware stoelendans in de Formule 1. Een van de namen die volgens velen centraal kan staan in die stoelendans, is Alex Albon.

De getalenteerde Williams-coureur presteert namelijk zeer goed en zal daarom ongetwijfeld hoog op het lijstje van menig F1-team staan. Kan hij Hamilton gaan vervangen en naast goede vriend George Russell komen te rijden? Of wil Red Bull hem misschien als eventuele vervanger voor Sergio Perez?

Williams-teambaas James Vowles maakt in gesprek met onder meer RacingNews365 voorlopig korte metten met alle geruchten.

Vowles wijst Albon op contract

Vowles heeft een kort lijntje met Toto Wolff, teambaas van Mercedes. Het zou dan ook logisch zijn als Wolff bij hem aanklopt om te informeren naar de diensten van Albon.

Vowles lijkt echter niet van plan om Albon te laten gaan en benadrukt dat de Brit een contract heeft tot eind 2025. Op papier zou hij dus niet eens kunnen vertrekken. "Alex heeft een contract tot eind 2025. Dat heb ik nog niet hardop gezegd, omdat ik daar het nut niet van inzie. Alles wat je dus leest over Albon, is speculatie. Ik heb ook vaak hardop gezegd, dat we bij Williams een omgeving willen creëren waar iemand van het kaliber Albon thuishoort."

"Dat blijf ik zeggen, want hij is een geweldige coureur die zijn zitje verdient. Vorig jaar presteerde hij als een kampioen, terwijl we het hem niet makkelijk maakten. We hebben goede gesprekken gehad over de toekomst. We willen samen een lange reis maken, in dit team."

"We moeten de wereld laten zien dat Williams niet terugkijkt, maar vooruit kijkt. Hopelijk zorgt dat voor duidelijkheid over de situatie rond Albon. Zal ik in zijn weg gaan staan? Mijn verantwoordelijkheid ligt bij Williams, niet bij Albon, maar bij het team. De beslissingen die worden genomen, worden genomen met de lange termijn en het team in het achterhoofd."

Albon zet de deur op een kier

De hoofdrolspeler zelf, Alex Albon, committeert zich echter nog zeker niet aan Williams. Gevraagd of hij volgend jaar nog steeds voor het team uit zal komen in de Formule 1, houdt hij de boot af. "We gaan het zien. De tijd zal het uitwijzen. Mijn focus ligt op 2024, laten we het daar op houden. Het belangrijkste is dat je je richting 2025 ontwikkelt."

"Realistisch gezien wil ik bij het team blijven. Als Williams in de positie komt waar ik wil dat ze staan, hebben we het over een contract voor de lange termijn. Het is alles of niets, zo kijk ik er naar."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live kwalificatie Formule 1 GP Miami 2024