Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ocon: 'Als testcoureur krijg ik het drukker dan ooit in de Formule 1"

Het hing al enige tijd in de lucht, maar inmiddels is duidelijk geworden dat Esteban Ocon in 2019 een gedwongen rustpauze van de Formule 1 in moet lassen. De Fransman is zijn stoeltje bij Force India kwijt geraakt aan Lance Stroll en is daardoor in 2019 veroordeeld tot de rol van reservecoureur bij het team van Mercedes.

Hoewel Ocon liever op de grid had gestaan, is hij blij dat hij toch nog elk raceweekend in de paddock zal zijn. "Natuurlijk is het beter om te racen dan vanaf de zijlijn toe te moeten kijken, maar ik ben blij dat ik het volgend jaar in ieder geval druk zal krijgen zodat ik mij niet hoef te vervelen", aldus Ocon in gesprek met Auto Hebdo .

Ocon zal in ieder geval in 2019 de testwerkzaamheden voor het team van Mercedes verrichten en is daarnaast ook de officiële reserverijder voor de teams van Force India en Williams. "Ik zal voornamelijk veel tijd in de simulator doorbrengen, maar daarnaast ben ik ook bij elke race aanwezig en is het absoluut de bedoeling om mij zoveel mogelijk meters te laten maken als mogelijk is. Daarnaast bestaat de kans dat ik ook voor Force India en Williams ga testen." De algemene verwachting is dat Ocon in 2020 terugkeert op de grid en dan wellicht als tweede coureur bij Mercedes in plaats van Valtteri Bottas. Zelf houdt de jonge Fransman zijn opties nog open. "Mercedes blijft mij in ieder geval steunen waardoor ik alleen maar kan hopen dat alles volgens plan verloopt."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'