Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Esteban Ocon

Ocon baalt als een stekker na nipt missen van podium: "Heel moeilijk"

Valtteri Bottas wist net voor het einde Esteban Ocon in te halen voor de derde plek in Saoedi-Arabië. De Fransman krijgt complimenten van Bottas maar omschrijft het missen van het podium als: "heel moeilijk".

Ocon Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alpine

De Saoedische Grand Prix duurde voor Esteban Ocon tien seconden te lang. De Fransman reed in een comfortabele derde plek, maar werd in de laatste ronde net voor de lijn in gehaald door Valtteri Bottas.

"Het is moeilijk om over mijn gevoel te praten nu", zegt de Alpine-coureur tegen onder meer RacingNews365. "We hebben duidelijk alles gegeven in de race en dan is dit een teleurstellend einde. We hadden die derde plaats de hele race in handen."

Volgens Ocon heeft zijn team perfect gehandeld in de race. "Ik ben ontzettend trots op alles wat hier hebben laten zien. Het team heeft het geweldig gedaan, de auto was spot-on, de beslissingen die het team maakte, alles was helemaal spot-on."

Mercedes in andere klasse dan Alpine

"Maar we rijden in een andere klasse vergeleken met Mercedes. Het is heel frustrerend om die derde plaats tien seconden voor de lijn te verliezen", zegt de gefrustreerde Fransman. De Alpine-coureur ziet wel verbeteringen bij zijn team en heeft alvast een waarschuwing voor de rest van het veld.

"Het is Het Plan zoals Fernando Alonso het noemt. We komen dichterbij. We doen het goed op de plekken waar het goed willen doen en halen alles uit de auto wat erin zit. Wanneer we de snelheid hebben die de anderen hebben dan zullen we heel gevaarlijk zijn. En daar werken we nu naar toe."

Ocon krijgt complimenten van Bottas

De man die Ocon van een podium beroofde is vol lof over de Fransman. "Het was moeilijker om hem te passeren dan ik van tevoren had gedacht. Hij echt heel goed en ze (Alpine, red.) waren heel snel", geeft Bottas toe in gesprek met onder meer RacingNews365.

"Toen ik bij de herstart terugzakt naar de vijfde plaats, wist ik dat het allemaal op geduld zou aankomen. Ik wist dat ik hem uiteindelijk wel zou inhalen. Het was iets spannender dan ik had gedacht, maar het is gelukt", lacht de Fin.

Ook interessant:

Dit kost een Viaplay-abonnement en dit zijn de Formule 1-analisten

De Formule 1-uitzendingen zullen vanaf 2022 verzorgd worden door Viaplay. De streamingdienst kiest hier voor een aantal bekende en onbekende gezichten voor presentatie, commentaar en analyses. Benieuwd wat het abonnement gaat kosten en wie er allemaal in de uitzending verschijnen? Check dan de video hieronder!

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"