Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ocon baalt van kritiek op Stroll: "Hij is mijn beste vriend"

Op papier zijn Lance Stroll en Esteban Ocon rivalen voor een stoeltje bij Force India in 2019. Hoewel het niet officieel bekend gemaakt is, weet Ocon al dat hij plaats moet maken voor Stroll. Desondanks neemt hij zijn rivaal niets kwalijk.

Lance Stroll krijgt vaak veel kritiek te verduren doordat zijn vader, Lawrence Stroll, al tientallen miljoen in zijn carrière heeft gestoken. Hierdoor werden deuren voor zoonlief Lance geopend. Met de overname van het noodlijdende team van Force India door Lawrence Stroll is de komst van zoon Lance een een-tweetje.

De talentvolle Ocon moet het veld ruimen en hoopt via Williams alsnog in de Formule 1 te kunnen blijven. Een ongewenst scenario voor iedere F1-fan, die vaak hun gal spuwen over Stroll. Eerder vandaag postte Ocon een verzoek om respectvol met elkaar om te gaan. In Rusland verklaart hij zijn oproep. "Ik plaatste die oproep omdat Lance mijn beste vriend in de autosport is. We hebben al jarenlang een erg goede relatie. Hij kan niet aan de situatie van nu veranderen, het is niet zijn schuld." "Lance werkt net zo hard als iedere andere coureur om in de Formule 1 te geraken. We hebben een verschillende achtergrond, maar onze motivatie en passie voor de sport is gelijk", liet Ocon op Instagram weten.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"