Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Ocon bedroefd na Verstappen-incident: "Dat is het verschil tussen Max en mij"

Max Verstappen en Esteban Ocon. Beste vrienden zullen het waarschijnlijk nooit worden. In Las Vegas kwamen de twee kemphanen elkaar tegen bij het neerzetten van een snelle ronde in Q1. Ocon werd het grootste slachtoffer.

Ocon Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aan het einde van Q1 van de kwalificatie kwamen Max Verstappen en Esteban Ocon elkaar tegen toen ze voor een laatste ronde aan wilden zetten. De Fransman werkte zich voorbij aan de Red Bull-coureur, die daar niet van was gediend. Bij het ingaan van bocht 1 dook Verstappen aan de binnenkant van de Alpine, waarmee beiden een snelle ronden konden vergeten. Ocon was daar vooral de dupe van, want hij werd uitgeschakeld en moet starten vanaf P16.

Verstappen gaf al aan de actie van Ocon niet te waarderen. De consequentie voor de Nederlander was minder erg. Hij had al een snelle ronde staan en ging zo wel door naar Q2. Ocon niet en bedroefd gaf hij daarna zijn kijk op het moment. "We zitten elke keer aan de verkeerde kant van de medaille als het gaat om straffen, incidenten op de baan en botsingen. Kijkend naar de data hadden we makkelijk door moeten gaan naar Q2, maar na die eerste bocht..."

Teamgenoot Pierre Gasly start van P4 zondag. Ocon door het moment met Verstappen dus veel verder van achteren. "In de eerste ronde kreeg ik verkeer in de slechtst mogelijke sector, in de laatste bocht en van bocht 7 naar 9", zegt hij tegen onder meer RacingNews365. "In de laatste ronde zagen we wat er gebeurde. Ik verloor een goede zeven tienden van een seconde of zoiets in bocht 1 en wist mijn ronde vervolgens niet te verbeteren. Ik denk dat het tempo van de auto er veelbelovend uitzag. Hopelijk kunnen we dat morgen in de race gebruiken om de achterstand in te halen", blijft Ocon strijdend.

Verstappen had snelheid genoeg

Volgens Ocon was het voor Verstappen niet nodig om hem zo in de wielen te rijden, omdat de wereldkampioen al een snelle ronde had staan. "Het verschil tussen mij en hem is dat ik die ronde moest rijden omdat ik in die eerste ronde verkeer had. En als ik de tweede ronde niet doe, lig ik eruit. Hij heeft genoeg snelheid, dus hij kan het zich veroorloven om zijn tweede ronde niet te doen."

Wat bij Ocon meespeelde was het feit dat hij de minimale tijd van een ronde bijna overschreed, iets waarvoor hij in Brazilië al werd bestraft. "We hielden ons niet aan die snelheid, dus we moesten ervoor gaan. Er stonden drie auto's in de rij, maar we moesten gaan. Ik ben de vorige race al gestraft voor een van deze dingen, dus het mocht niet weer gebeuren. Ik had geen keus, ik moest gaan. Dat was het. Het verschil tussen mij en Max is dat Max derde is en ik zestiende."

Bekijk hieronder het incident tussen Verstappen en Ocon

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Las Vegas 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'