Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Ocon denkt een hoger niveau te halen dan in 2020

Esteban Ocon eindigde 2020 beter dan hij het gestart was; op het niveau van Daniel Ricciardo en met een podium. Hij denkt die stijgende lijn dit jaar door te kunnen trekken.

Esteban Ocon
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Ocons teamgenoot mag dan wel geen Daniel Ricciardo meer heten, met Fernando Alonso krijgt hij er een opponent bij die minstens even goed is. Maar met een jaar ervaring bij zijn huidige team Alpine weet hij dat hij met een voorsprong begint, legt hij uit aan Sky Sports. "In het tweede jaar ben je als coureur meestal een stuk meer ingeburgerd. Ik wil het jaar graag zo starten als ik afgelopen jaar geëindigd ben. We hebben toen een veel hoger niveau dan aan het begin van het jaar aangetikt."

Begin 2020 was de samenwerking met het team wat stroef; niet gek vindt Ocon en hij denkt dat dat nu geen probleem meer zal zijn. "Ik ken het team beter, en zij kennen mij beter. Ze weten wat ik nodig heb (om te presteren, red.). Ik verwacht dat de samenwerking een stuk soepeler verloopt en dat ik er vanaf race één sta."

Puntsgewijs eindigde Ricciardo afgelopen jaar ruim voor zijn Franse oud-teamgenoot. Waar Ocon 62 punten bij elkaar sprokkelde, eindigde de Australiër op 119 punten; bijna het dubbele. Toch presteerde Ocon steeds beter naarmate het seizoen vorderde, met de twee rondes in Bahrein als hoogtepunt en het podium in de doldwaze Grand Prix van Sakhir als kers op de taart.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Esteban Ocon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull