Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Ocon doet zeer opvallende onthulling over staat van Alpine-bolides

Voor Esteban Ocon wacht zondag de laatste plaats op de grid. Opnieuw kreeg Alpine het niet voor elkaar in de kwalificatie en volgens Ocon is daar een opvallende verklaring voor.

Ocon Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Alpine kent tot op heden een verschrikkelijk seizoen. Het Franse team stond vorig jaar na acht races nog op 44 punten. Nu zijn dat er slechts twee. Het levert het team van Esteban Ocon en Pierre Gasly voorlopig de een-na-laatste plaats op. Tel daar bij op dat de auto van Alpine niet vooruit te branden is en het is tot op heden een dramatisch jaar.

Volgens Esteban Ocon, die deze week bekend maakte volgend jaar niet meer bij Alpine te rijden, had er tijdens de kwalificatie in Canada wel meer ingezeten: "Ik heb geprobeerd om alles er uit te halen, maar verloor alleen al in bocht zes en zeven twee tienden. Dat kwam vooral om dat George (Russell) daar vrij dicht voor mij zat. Daar kon hij overigens niet veel aan doen, dus dat is jammer."

Ook denkt Ocon dat hij veel tijd verloor door een wel heel opvallend iets. Volgens de Fransman is er namelijk iets aan zijn auto veranderd, waardoor hij structureel langzamer is: "Het andere punt is dat mijn auto al een aantal races veel zwaarder is dan die van Pierre. We hebben afgesproken dat we dat eerlijk roteren, maar sinds Miami rijd ik hier al mee rond."

"Als je al die zaken bij elkaar optelt, wordt het bijna onmogelijk om door te gaan. Maar we moeten door en morgen scherp zijn. Dan kunnen we een goede race rijden," zo sluit een zichtbaar teleurgestelde Ocon af. 

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"