Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië 2023

Ocon en Piastri imponeren tijdens kwalificatie in Saoedi-Arabië

Natuurlijk keek bijna iedereen naar de toppers tijdens de kwalificatie in Saoedi-Arabië, maar achter hen deden er nog een hoop anderen mee. Twee vielen er in positieve zin op.

Piastri Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daar waar Sergio Perez de pole pakte, zo werd er achter hem nog hard gestreden om de overige plekken. Enkele coureurs vielen in positieve zin op achter namen als Perez, Leclerc, Alonso en Russell.

Zo wist Esteban Ocon niemand minder dan Lewis Hamilton af te troeven en start hij de GP van Saoedi-Arabië op zondag vanaf P6, want voor hem valt Leclerc door een straf weg. Dat stemt hem natuurlijk tevreden.

"Ik sta nog steeds uit te hijgen", zo is zijn eerste reactie voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "De marges zijn zo klein en je moet zoveel risico nemen en zo hard pushen. Het is indrukwekkend."

"Ik heb in mijn snelste ronde twee keer de muur geraakt! In bocht een en in de laatste bocht. Ik dacht dat ik iets kapot had gemaakt, maar ik bleef het gaspedaal indrukken en hoopte dat het allemaal goed zat. Ik heb het maximale eruit gehaald."

"Ik was heel blij met mijn ronde", vervolgt hij. "Heel blij met de manier waarop we de auto hebben verbeterd na VT3, want toen voelde het niet zoals we wilden. Ik hoop dat we een goede kans hebben om op zondag te strijden met de auto's om ons heen."

Piastri

F1-rookie Oscar Piastri was ook een van de opvallende coureurs, in positieve zin, tijdens de kwalificatie in Saoedi-Arabië. Hij bereikte Q3 en start op zondag vanaf P8, daar waar teamgenoot Lando Norris in Q1 door het ijs zakte en zijn auto beschadigde. De Brit start op P19.

"Ik voel me steeds meer comfortabel in de auto. Sinds Bahrein heb ik weinig dingen anders gedaan, maar het komt allemaal steeds wat beter samen en ik heb geen fouten gemaakt."

"Het zit allemaal dicht op elkaar, maar ik wist de ronde beter aaneen te rijgen en dat heeft het verschil gemaakt", aldus de Australiër. "Ik voel me steeds comfortabeler in de auto en dat helpt natuurlijk mee, op welk circuit dan ook. Zelfs sinds Bahrein heb ik al een goede stap gezet met de auto en tijdens dit weekend ook."

Ook interessant:

Alles wat je moet weten over de GP van Saoedi-Arabië

Het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië staat op het punt te beginnen en daarom vertelt Joris Mosterdijk je in deze video alle dingen die je moet weten over de race in Djedda!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Esteban Ocon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?