© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ocon en Verstappen door wedstrijdleiding op het matje geroepen

11 nov. 2018 20:43 René Oudman 16 reacties
Na het incident op de baan en het akkefietje wat volgde bij de weegbrug, moeten Max Verstappen en Esteban Ocon zich ruim een uur na de finish van de Braziliaanse Grand Prix melden bij de wedstrijdleiding.

Verstappen ging tegen alle verwachtingen in aan de leiding in de wedstrijd, toen achterblijver Ocon hem in rondje 44 in probeerde te halen. De actie eindigde in tranen, doordat Verstappen er logischerwijs niet op was ingesteld dat de Fransman hem zou willen passeren.

De Red Bull met startnummer 33 werd achterstevoren getikt, waarop Ocon een stop-and-go penalty van tien seconden kreeg van de race stewards. Naderhand werden er bovendien drie strafpunten aan diens licentie toegevoegd.

Ocon en Verstappen zijn echter bij de wedstrijdleiding geroepen vanwege een ander incident: de Nederlander ging nadien verhaal halen bij zijn voormalige Formule 3-concurrent, waarbij hij fysiek contact niet schuwde. Dit kan in strijd zijn met een artikel uit het wetboek van de FIA, waarin staat dat er geen acties mogen worden uitgehaald die de sport in diskrediet kunnen brengen. Bovendien is negatief fysiek contact maken, verboden.

Verstappen verloor vanwege het tikje van Ocon de leiding in de race aan Hamilton, de Brit zou uiteindelijk met de zege aan de haal gaan. Verstappen werd uiteindelijk tweede, Ocon kwam als vijftiende over de eindstreep.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen