© Force India

Nieuwsoverzicht

Ocon: "Force India dicht het gat naar de topteams"

Esteban Ocon mag dan niet langer meer uitkomen voor Racing Point (voormalig Force India), hij verwacht een heleboel van zijn oude team in 2019.

Ingegeven door de enorme financiële boost die de overname van het team door Lawrence Stroll met zich meebracht, moet Racing Point enorme stappen kunnen maken in 2019. Esteban Ocon geeft in gesprek met Autosport zelfs te verstaan dat Mercedes, Red Bull en Ferrari in zijn ogen niet geheel buiten bereik zijn.

"Bij Force India was het gebrek aan (financiële) middelen altijd het grote probleem. Nu dat niet meer het geval is, vermoed ik dat het team hele grote stappen kan zetten. Het is gat is uitzonderlijk groot, maar ik ben er zeker van dat we een enorme stap kunnen maken."

Racing Point wordt in de ogen van Ocon bovendien vooruit geholpen door de mentaliteit van het team: "Het team is altijd heel dapper geweest voor wat betreft het doorontwikkelen van de auto. Het team is hongerig. Vorig jaar wisten ze de auto die aan het begin van het seizoen moeilijke te besturen was door te ontwikkelen tot de op drie na snelste auto van het veld."

"Force India was altijd al competitief zonder de benodigde financiële middelen, maar met een geweldige mentaliteit. Nu ook geld geen issue meer is, wordt alles een stuk makkelijker voor dat team."

Esteban Ocon zit 2019 uit op de reservebank van Mercedes, hopend op een stoeltje bij het fabrieksteam in 2020. Valtteri Bottas zou daar dan het kind van de rekening moeten worden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen