Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Ocon houdt opties open: "Duidelijk dat ik goede banden met Mercedes heb"

Esteban Ocon houdt zijn opties voor 2025 open. De Fransman beschikt over een aflopend contract bij Alpine en geeft toe dat hij nog steeds een goede relatie met Mercedes onderhoudt. Wordt hij de vervanger van Lewis Hamilton?

Ocon Hamilton Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De sensationele Ferrari-transfer van Lewis Hamilton heeft voor een schokgolf op de transfermarkt gezorgd. In 2025 komt er een vacante positie bij Mercedes vrij, waar heel wat coureurs wel met interesse naar zullen kijken. Esteban Ocon is er ongetwijfeld eentje van, ook vanwege zijn banden met Mercedes. Recent werd al bekend dat Mercedes nog steeds zijn management doet en de Fransman geeft tegen onder meer RacingNews365 zelf ook toe dat er nog linkjes zitten.

"Het is duidelijk dat ik goede banden met Mercedes heb", vertelt Ocon tijdens de Alpine-launch. "Ik word nog steeds als een junior gemanaged, ook al ben ik natuurlijk geen junior meer. Mijn focus ligt echter op het racen en het plan dat we met Alpine hebben. Ik moet me concentreren op wat er op het circuit gebeurt. Dat is het belangrijkste en als dat goed gaat, praten we altijd verder. Dat gebeurt als je goed werk levert."

Was Ocon verrast dat Hamilton naar Ferrari overstapt? "Niet echt om eerlijk te zijn. Ik wist dat het een gek seizoen zou worden, al had ik niet verwacht dat het in januari al zou beginnen. Maar het gaat het hele jaar zo zijn, dus jullie hebben veel om over te schrijven."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-fans verdeeld over toekomst Verstappen