Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ocon: "Het spijt me voor Verstappen"

Esteban Ocon werd net als Max Verstappen stevig aan de tand gevoeld tijdens de FIA-persconferentie in Abu Dhabi. De Fransman vond het erg dat hij crashte met Verstappen.

De setting tijdens de persconferentie was gemoedelijk. Met Verstappen en Ocon die gescheiden werden door Ferrari-coureurs Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel, leek het alsof het tweetal met een reden uit elkaar werd gehouden. In tegenstelling tot in Brazilië waren de gemoederen weer tot bedaren gekomen en heerste er rust in de perszaal. Ocon vindt het voornamelijk zeer vervelend wat er gebeurd is met Verstappen, zo liet hij weten tijdens de persconferentie waarop Racingnews365 aanwezig was. "Het is natuurlijk nooit goed om betrokken te zijn bij een crash met de raceleider. Ik voel met schuldig richting Max, het was zijn race om te winnen. Hij reed fantastisch dat weekend."

De Force India-coureur laat nogmaals weten dat hij vanuit het team het commando kreeg om de Red Bull te passeren. "Ik had een slechte stop en kwam tussen Lewis en Max te rijden. Direct kreeg ik een blauwe vlag, maar na enkele bochten kwam ik dichterbij en verdwenen de vlaggen. Het team vertelde me dat ik aan mocht vallen. Voor mij was het belangrijk om terug te keren richting de punten, mocht er een straf voor iemand zijn dan zouden we profiteren." Ocon wilde niet te lang stilstaan bij het incident: "De dingen gebeuren en je kan het niet veranderen. We moeten door en vooruit kijken."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden