Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Esteban Ocon

Ocon: "Ik zal terugkeren in de Formule 1 als een completere coureur"

Ondanks het feit dat Esteban Ocon dit seizoen geen Formule 1-stoeltje heeft, is hij van mening dat hij in de toekomst als een betere en completere coureur zal terugkeren in de koningsklasse van de autosport.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes-AMG Motorsport

Esteban Ocon verloor in de aanloop naar het huidige seizoen zijn Racing Point-zitje aan Lance Stroll. De Mercedes-junior wist geen nieuwe plek in de Formule 1 te vinden, dus nam noodgedwongen een stap terug en werkt dit seizoen daarom als simulator- en reservecoureur voor Mercedes.

De Fransman heeft de jacht op een stoeltje voor het 2020-seizoen inmiddels geopend. Hij werd de afgelopen maanden vaak in verband gebracht met het stoeltje van Mercedes-coureur Valtteri Bottas, maar naar verluidt keert hij volgend seizoen bij Renault terug in de Formule 1.

Het nieuws dat hij dit seizoen zonder stoeltje zou komen te zitten, was een bittere pil om te slikken, zo vertelt Ocon tegenover het officiële Formule 1-kanaal: "Toto Wolff vertelde me dat ik me geen zorgen hoefde te maken, omdat mijn volgende kans in de Formule 1 nog wel zou komen."

"Er waren aan het begin van het seizoen echter fases dat het erg stil was rondom mijn persoon en toen begon ik toch wel aan mezelf te twijfelen, maar enige tijd geleden zijn de gesprekken weer op gang gekomen, waardoor ik er momenteel veel vertrouwen in heb dat ik binnenkort weer een Formule 1-stoeltje zal weten te bemachtigen."

Ondanks het feit dat hij dit seizoen nog geen Formule 1-meters heeft gemaakt, meent de Fransman bovendien dat hij, mocht hij volgend seizoen zijn rentree maken, een completere coureur zal zijn dan voorheen.

"Ook dit seizoen heb ik bij Mercedes veel geleerd. Het team is erg succesvol en er is enorm veel kennis aanwezig. Het is positief dat ik deel van het team uit mag maken en dit seizoen heb ik hen via de simulator heel veel feedback kunnen geven. Als ik volgend seizoen terugkeer, dan zal ik een nóg completere coureur zijn", aldus Ocon.

5 reacties