Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Ocon juicht niet te hard na eerste punt: "Het is maar een top 10-finish"

Esteban Ocon pakte in de zesde Formule 1-race van 2024 eindelijk het eerste punt van het jaar voor Alpine. Toch tempert hij de feestvreugde bij de Franse renstal.

Ocon Miami FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De seizoenstart voor Alpine was ronduit dramatisch te noemen. Een halfuur voor de start van de Grand Prix van Bahrein kon RacingNews365 melden dat technisch directeur Matt Harman en hoofd aerodynamica Dirk de Beer hun ontslag hadden ingediend en op het circuit ging het ook voor geen meter.

Langzaamaan ging het steeds iets beter met Alpine en Esteban Ocon wist zich zelfs een paar keer naar het tweede deel van de kwalificatie te rijden. In Miami stonden beide mannen er goed voor, met Pierre Gasly op de twaalfde startplek en Ocon een plaatsje daarachter. Ocon wist zelfs het eerste punt van het jaar te scoren voor Alpine op het Miami International Autodrome.

Dat zorgt er gelijk voor dat het team een sprong maakt in het constructeurskampioenschap naar de achtste plek. Toch is er geen uitgelaten sfeer bij Alpine. "We willen niet te hard van stapel lopen en feestvieren, het is natuurlijk maar een top 10-finish", zo start Ocon zijn verhaal na de race in Miami tegenover onder meer RacingNews365.

Beloning

"Maar als je je bedenkt waar we een paar races geleden stonden, dan denk ik dat we het positieve uit deze race kunnen halen, net als de hele kleine stapjes die we op dit moment maken." Ocon refereert daarbij aan de 19e en 20e startplek voor de twee Alpine-coureurs in Bahrein.

Terug naar Miami. "Het was niet het soepelste weekend, maar we zijn twee races dicht bij de punten geweest. 11e in Sjanghai en nu zitten we in de punten. En het voelt zeker goed om met een beloning uit dit weekend te komen", zo sluit Ocon af.

Ook interessant:

De Grand Prix van Miami stelde op de late zondagavond zeker niet teleur. Max Verstappen werd op de baan verslagen door niemand minder dan Lando Norris in de McLaren. Het leverde de Brit en passant zijn eerste overwinning in de Formule 1 op, terwijl de Nederlander genoegen moest nemen met de tweede plek. Dit en nog veel meer wordt besproken in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Red Bull-kopstuk mysterieus over upgrade: "Interessant voor ons"