Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Ocon koestert geen wrok tegen Mercedes: "Ik ben juist opgelucht"

Het was niet onlogisch geweest as Esteban Ocon flink had gebaald van het mislopen van het tweede Mercedes-stoeltje naast Lewis Hamilton. De Fransman voelt zich naar eigen zeggen echter zeer op zijn plek bij Renault, en zegt zelfs opgelucht te zijn.

Ocon renault 2019 1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Voor een coureur met een bescheiden komaf als Esteban Ocon was het geweldig dat hij al vroeg in zijn carrière steun kreeg van niet één, maar zelfs twee Formule 1-teams: zowel Renault als Mercedes hadden grote interesse in hem. Waar Ocon in de voorbije jaren vooral werd geholpen door de Duitse autofabrikant, is het uiteindelijk de Franse renstal die hem terugbrengt naar de Formule 1.

Hoewel Ocon in zijn nopjes is met het feit dat hij voor 2020 een stoel heeft in de Formule 1, kan de teleurstelling bestaan dat meervoudig kampioensteam Mercedes er uiteindelijk voor heeft gekozen om Valtteri Bottas aan te houden. De Fransman heeft immers getekend voor een team dat dit jaar weinig progressie heeft geboekt, terwijl Mercedes aan de haal ging met de zesde titel in zes jaar tijd. In een gesprek waar Ocon aanschuift bij RMC is deze mogelijke teleurstelling echter onvindbaar.

Ocon vertelt er 'helemaal niet van te balen' dat Mercedes hem heeft gepasseerd voor een stoel. "Ik zit nu in een Frans team met geweldige ambities voor de toekomst. Renault heeft zijn zinnen gezet om binnen een aantal jaar terug te keren naar de top, ik vind het waanzinnig om onderdeel uit te mogen maken van dat proces. Ik noem het daarom zeker geen teleurstelling, ik moet eerder zeggen dat het een opluchting is!"

De drieëntwintigjarige werd halverwege het seizoen van 2016 met steun van Mercedes naar het team van Manor gehaald, om vervolgens het de volgende twee jaren fulltime plaats te nemen bij Force India. Nadat het team van de dood werd gered door Lawrence Stroll moest Ocon het veld ruimen.

Luister hieronder naar de laatste F1-podcast van RacingNews365 van dit seizoen. Met gewaagde uitspraken over 2020 is de podcast met o.a. de gebroeders Coronel meer dan het luisteren waard.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Esteban Ocon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?