Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ocon krijgt straf, na straf, na straf: "Dit heb ik nog nooit meegemaakt"

Voor Esteban Ocon was de GP van Bahrein er een om heel, heel snel te vergeten. Hij haalde op zaterdag nog Q3, maar in de race ging het van kwaad tot erger toen hij in totaal drie straffen kreeg.

Esteban Ocon begon de GP van Bahrein nog knap op plek negen, maar al snel ging het mis. Bij de start stond hij blijkbaar niet goed in zijn vak, waardoor hij een vijf seconden straf kreeg: zijn rechter voorband zou niet goed in het vak hebben gestaan. Die vijf seconden straf wisselde hij in tijdens zijn pitstop, maar zijn team deed daarbij iets niet goed. Al na 4.6 seconden begon een monteur te sleutelen aan de auto. En dus kwam er een nieuw straf: tien seconden. Tot overmaat van ramp bleek hij tijdens het inwisselen van die tweede straf te hard te hebben gereden in de pitstraat: nog eens vijf seconden straf. Ocon had namelijk 0,1 kilometer per uur harder gereden dan de toegestane snelheid van 80 kilometer per uur. Check hieronder hoe het tot twee maal toe misging voor Ocon. Het artikel gaat daarna verder.

Analyseren

Na afloop verscheen Esteban logischerwijs verslagen voor de microfoon van onder meer RacingNews365 . "Ik heb nog nooit zoveel straffen gehad in een race", zucht hij. "Ik probeerde gefocust te blijven, zoveel mogelijk, maar als je dan een stop and go penalty krijgt... Normaal gezien zijn we altijd heel goed in dit soort operationele aspecten. We letten heel goed op de details, zodat we geen straffen incasseren. Vandaag ging alles echter fout, dus dat moeten we analyseren."

Vraagtekens

Ocon snapt echter niet waarom hij straffen heeft gekregen. Volgens hem deed hij alles precies hetzelfde zoals hij al jaren lang heeft gedaan, zo liet hij ook weten tijdens via de radio tijdens de Grand Prix. Gevraagd naar verdere uitleg bij die uitspraken, zei hij het volgende. "Ik doe dit soort dingen al jaren lang! De manier waarop ik de pitstraat in- en uitrijd, dat doe ik al jaren zo. Ook de manier waarop ik in mijn startvak ga staan. Tot aan de laatste race van vorig jaar deed ik dat zo, en nog nooit kreeg ik een straf. Dit is nieuw blijkbaar, dus voortaan moeten we het anders doen.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen