© Getty Images / Red Bull

Nieuwsoverzicht

Ocon: 'Max Verstappen was niet constant genoeg in de Formule 3'

26 jul. 2018 07:15 Wanda Bisschop 5 reacties
Voor Esteban Ocon was het wel even slikken toen zijn grootste rivaal Max Verstappen na slechts één jaartje Formule 3 al door mocht naar de Formule 1. De jonge Fransman deed er een jaartje langer over om een stoeltje in de Formule 1 te bemachtigen maar van een hernieuwde rivaliteit is nog geen sprake.

Ocon wil in toekomst opnieuw strijden met Verstappen

In de Formule 3 ging het er soms hard aan toe tussen Ocon en Verstappen. De Nederlander won meer races, maar het was Ocon die meer punten verzamelde en zo het kampioenschap in 2014 naar zich toe trok. Verstappen was echter de coureur die het meeste indruk maakte en op de radar kwam bij Red Bull.

In de nieuwste aflevering van Formule 1-podcast Beyond The Grid haalt Ocon dan ook herinneringen op aan zijn vroegere gevechten met Verstappen.

"We kenden elkaar al vanuit de karting waar we ook al menig duel uitvochten en kwamen elkaar vervolgens weer tegen in de Formule 3. Max kan ongelofelijk hard knokken en is natuurlijk ontzettend snel, maar met alle respect hij was niet altijd constant. Soms liet hij zomaar een race lopen en pakte hij geen punten. Ik versloeg Max dan ook omdat ik altijd punten scoorde."

Ocon erkent dan ook dat hij het wel lastig vond om te zien dat Verstappen in 2015 al de overstap maakte naar de Formule 1.

"Ik vond het inderdaad nogal frustrerend dat ik kampioen werd in de Formule 3 en dat Max vervolgens in de Formule 1 ging rijden. Ik moest nog een tweede keer kampioen worden om te laten zien dat ik in de Formule 1 thuishoorde."

Tot op heden is het nog niet echt tot een gevecht gekomen tussen de vroegere kemphanen maar Ocon hoopt wel dat dit in de toekomst opnieuw gaat gebeuren.

"Max hoeft nu nog niet bang voor mij te zijn want hij rijdt in een veel competitievere auto. Ik hoop wel dat we in de toekomst weer tegen elkaar racen. Daar ben ik ook klaar voor want ik wil gewoon strijden voor de wereldtitel."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen