Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Esteban Ocon

Ocon mocht Mercedes-geheimen verklappen aan Renault

Esteban Ocon is dit seizoen neergestreken bij Renault, waar hij met toestemming van zijn vorige werkgever Mercedes wat geheimpjes mag verklappen.

Esteban Ocon maakte lang deel uit van het Mercedes-juniorteam, dat hem in 2017 en 2018 stalde bij Force India (tegenwoordig Racing Point, red.). Na het 2018-seizoen kon hij daar niet meer terecht, omdat Lance Stroll zijn stoeltje had afgepakt. Na een seizoen lang aan de Formule 1-zijlijn te hebben gestaan als testcoucoureur van Mercedes, maakte Esteban Ocon de overstap naar het team van Renault.

Hij is daarmee definitief niet meer verbonden aan het Mercedes-team, maar na enkele jaren in de garage van de kampioenen rond te hebben gelopen, bezit de Fransman over veel kennis en geheimen. Ocon geeft toe dat hij wat geheimen heeft meegenomen naar Renault, maar dat hij deze slechts met mate deelt. De teams zouden bovendien afspraken hebben gemaakt over de info die Ocon wel en niet mag delen.

"In mijn periode bij Mercedes heb ik veel kennis opgedaan over de technische kant van de sport, maar ook over andere aspecten van de Mercedes-organisatie. Bijvoorbeeld de manier waarop zij tegen allerlei dingen aankijken en de manier waarop ze met bepaalde situaties omspringen", vertelt Ocon nadat de nieuwste Renault-bolide is 'onthuld'.

"Ik heb veel informatie met me meegenomen naar Renault, maar je moet natuurlijk wel enigszins professioneel blijven en niet alle geheimen delen. De dingen die ik met Renault heb gedeeld, daar zijn door de teams afspraken over gemaakt. Tot nu toe is dat allemaal prima verlopen en ben ik ook nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Renault R.S.20", aldus Ocon.

In 2020 gaat Ocon bij Renault het gevecht aan met niemand minder dan Daniel Ricciardo, die aan de vooravond staat van zijn tweede seizoen in Franse dienst.

2 reacties

    Breaking Horner hoopt op verrassende move Vettel: "Dat zal hoofdpijn opleveren"