Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Ocon niet bewust van onenigheid met Verstappen: "Wij hebben respect voor elkaar"

Esteban Ocon en Max Verstappen hebben in hun respectievelijke carrières een behoorlijke geschiedenis met elkaar opgebouwd, maar van enige negatieve gevoelens is de Fransman zich niet bewust. Naar eigen zeggen kunnen Verstappen en hijzelf prima met elkaar door één deur.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De rivaliteit tussen Esteban Ocon en Max Verstappen is goed gedocumenteerd, aangezien geen van de beide heren ouder is dan drieëntwintig jaar. De talenten kwamen elkaar in de karting, de Formule 3 en ook in de Formule 1 tegen. De verhouding tussen de twee mag dan 'intens' zijn, in gesprek met Sport 24 vertelt Ocon dat Verstappen en hijzelf gewoon met elkaar overweg kunnen.

Ocon, die komend seizoen voor het Formule 1-team van Renault uit zal komen, vertelt het volgende. "Het klopt dat Max (Verstappen, red.) en ik onze gehele carrière met elkaar hebben gestreden, maar wat er vorig jaar in Brazilië voorviel, dat is redelijk uit zijn verband getrokken. Naderhand kwam hij dan persoonlijk op me af en duwde hij mij wat, het was niet zo'n groot probleem als de media deed vermoeden", vertelt Ocon.

"Ondanks wat er is gebeurd, hebben wij gewoon respect voor elkaar. Dat boek is gesloten, die pagina is omgeslagen", benadrukt de Fransman, die deze week zijn eerste meters in lange tijd maakte tijdens de testdagen in Abu Dhabi. "Dat gezegd hebbende, op de baan zullen we natuurlijk weer met elkaar vechten."

Ocon vormt voor het seizoen van 2020 een duo bij Renault met Daniel Ricciardo. De Fransman komt op de plaats van de inmiddels vertrokken Nico Hulkenberg terecht.

Houdt de FIA de hand boven het hoofd van Ferrari? Hoor daarover meer in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met F1-journalisten Ruud Dimmers, Jan van der Burgt en gastheer Jeroen van Inkel.

10 reacties

    Breaking Verstappen: "Record Hamilton verbreken wordt niet gemakkelijk"