© Force India

Nieuwsoverzicht

Ocon noemt Schumacher als voorbeeld en wil winnen voor Mercedes

26 jul. 2018 09:27 René Oudman 0 reacties
Als de Grand Prix van Hongarije erop zit, is Esteban Ocon precies twee jaar voltijd Formule 1-coureur. De rijder van Force India raakte al op jonge leeftijd verslingerd aan de koningsklasse van de autosport en noemt één voorbeeld in het bijzonder: Michael Schumacher.

"Als klein jongetje ben ik dankzij Michael Schumacher verliefd geworden op de sport", vertelt de 21-jarige Fransman bij Beyond The Grid, de nieuwe podcast van het officiële Formule 1-kanaal. "Zijn gevechten met Fernando Alonso waren geweldig. Als ik samen met mijn vader naar de Grands Prix keek dan was er voor mij niemand anders dan Michael. Ik groeide op met Michael en zijn rode helm, die rode wagen. Het was iets bijzonders."

Voordat waterbedrijf BWT de kleurstelling van de Force India's - en daarbij ook de helmen van haar coureurs - flink overhoop gooide, had Ocon een helmdesign dat veel op die van Schumacher leek. "Ik ben inderdaad geïnspireerd door Michael", verwijst Ocon naar zijn eigen helmkleuren. "Mocht ik Force India verlaten, dan zal ik mijn helm weer in de kleuren spuiten die ik eerst voerde."

Waar Schumacher zijn grote successen in het Ferrari-rood beleefde, wil Ocon voor een ander team zegevieren. "Iedere coureur heeft een speciaal gevoel bij Ferrari, dat is puur omdat het zo'n speciale renstal is. Michael heeft echter ook voor Mercedes gereden, en ik hoop dat mijn toekomst daar ligt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen