Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Ocon: "Max Verstappen en ik respecteren elkaar wel degelijk"

Esteban Ocon en Max Verstappen zijn al rivalen zolang ze elkaar kennen. Gevraagd naar hoe de relatie tussen de twee is, antwoordt eerstgenoemde dat er wel degelijk sprake is van respect naar elkaar toe.

Verstappen Ocon Brazilië 2018
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Esteban Ocon kreeg eind 2018 in Brazilië een flinke duw van Max Verstappen, nadat de Fransman de Red Bull-coureur van de baan had gekegeld in een poging zichzelf van een ronde achterstand te ontdoen. Jaren ervoor kwamen de twee elkaar al tegen in de Formule 3 en ook in de kartsport probeerden ze elkaar af te troeven.

Ondanks de rivaliteit is er wat Ocon betreft geen sprake van oud zeer tussen de twee, zo geeft hij aan in gesprek met ESPN: "We moeten de zaken die op de baan gebeuren los zien van de zaken die naast het circuit plaatsvinden", aldus de Fransman.

"Natuurlijk, in het verleden was er weleens sprake van de nodige spanningen, zeker toen we echt felle duels met elkaar uitvochten, maar we hebben altijd respect voor elkaar gehad en ik denk dat dat het belangrijkste is."

Overigens is Verstappen niet de enige Formule 1-coureur waar Ocon het op de baan mee aan de stok heeft gehad: "De rivaliteit tussen Charles Leclerc en mij was mogelijk nog feller. Maar zoals ik al aangaf, het is belangrijk om elkaar, zeker naast de baan, te respecteren, en dat doen we op dit moment."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Esteban Ocon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië