Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Ocon reageert op vertrek bij Alpine

Het hoge woord is er uit. Esteban Ocon verlaat aan het einde van dit seizoen Alpine. Binnenkort zal de Fransman meer duidelijkheid geven over zijn toekomstplannen.

Ocon race Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Geen ontslag, maar gewoon geen verlenging van zijn einde dit jaar aflopende contract bij Alpine. Esteban Ocon gaat na vijf jaar weg bij Alpine (voorheen Renault). In 2020 begon Ocon zijn Renault-carrière, nadat hij de jaren ervoor voor Racing Point/Force India reed. Vooral in zijn eerste twee seizoenen haalde Ocon goede resultaten bij Renault/Alpine. In 2020 pakte hij zijn eerste podium (P2 bij GP Sakhir). 

Zijn hoogtepunt beleefde Ocon een jaar later toen hij zijn eerste overwinning pakte in de F1, de GP van Hongarije. Vorig seizoen reed hij in Monaco nog een keer naar P3. Dit seizoen bleven de resultaten uit en een dieptepunt werd bereikt in de laatste GP van Monaco, toen hij botste met teamgenoot Pierre Gasly. Nu is daar dus het nieuws van zijn vertrek aan het einde van dit seizoen.

"Het is een belangrijke periode in mijn leven geweest om bij dit team in de Formule 1 te racen. Ik ben hier nu vijf jaar fulltime coureur, maar mijn professionele carrière begon bij Enstone toen ik nog een tiener was, dus het zal altijd een speciale plek voor me blijven", reageert Ocon.

"We hebben samen geweldige momenten beleefd, maar ook moeilijke momenten, en ik ben iedereen bij het team zeker dankbaar voor deze memorabele tijden. Ik zal mijn plannen zeer binnenkort bekendmaken, maar in de tussentijd ligt mijn volledige focus op het leveren van prestaties op de baan voor dit team en het hebben van een succesvolle rest van het seizoen."

Ook interessant:

Verstappen begon dit F1-seizoen als de grote favoriet. Een 4e wereldtitel zou eenvoudig worden gewonnen, zo dacht men. Maar hoe anders is dat nu? Coronel, Dimmers en Mosterdijk geven antwoord in de nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast.

Of als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training