Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ocon staat te popelen om te strijden met Verstappen en Hamilton

Als het aan Esteban Ocon ligt, dan strijdt hij mee om overwinningen en de wereldtitel. Of dat dit jaar al gaat lukken, dat is nog maar de vraag, zo weet ook de Fransman zelf.

Vorig jaar was het Esteban Ocon die tijdens een knotsgekke Grand Prix van Hongarije als een duveltje uit een doosje de race naar zich toetrok. Het smaakt naar meer, zo vertelt de Fransman voorafgaand aan het 2022-seizoen bij de launch van zijn nieuwe strijdwapen: de Alpine A522. "Het is geweldig om te weten dat ik een Formule 1-overwinning in mijn carrière alvast af heb kunnen vinken. Dat gezegd hebbende, is het uiteindelijke doel natuurlijk om dat te opnieuw en opnieuw te herhalen en uiteindelijk wereldkampioen te worden." "We focussen ons echter op het heden, en dat is de voorbereiding op het 2022-seizoen. We weten niet waar de concurrentie zal staan, maar we kijken alleen naar onszelf. Je hoort altijd geruchten over de andere teams. Sommigen lopen zogezegd voor op iedereen, anderen weer niet, maar het is lastig om te zeggen." "Wat ik wel weet, is dat wij alles zullen geven. Ons doel is om zonder spijt terug huiswaarts te keren na elk raceweekend en het maximale te leveren. Zo heb ik het seizoen ook benaderd. Ik heb goed getraind in de winter. Ik voel me voorbereid en ik ben er fysiek gezien helemaal klaar voor. Laten we de baan op gaan om te zien wat we dit jaar in handen hebben!"

Ocon verwacht een ontwikkelingsstrijd

Ocon heeft er in ieder geval veel zin, in het nieuwe seizoen, waarin 'de kaarten opnieuw worden geschud'. "Het is een prachtig jaar voor de Formule 1 en voor ons als team. Het is alsof de kaarten opnieuw zijn geschud, het is een verse start voor iedereen en niemand weet wie er vooraan zal rijden." "We weten niet wat er gaat gebeuren en je zou kunnen zeggen dat je daar zenuwachtig van wordt. Ik niet, want ik vind het spannend! Het draait er niet per se om wie er aan het begin van het jaar het snelste is, maar vooral wie er aan het einde snel zal zijn." "De ontwikkelingssnelheid zal hoog liggen, bij alle teams. Het is eigenlijk ook een race der ontwikkeling, weg van het circuit. Het wordt een mooie uitdaging voor ons coureurs en hopelijk kunnen de auto's elkaar beter volgen dan voorheen en zien we spannendere races. We gaan het zien. Aan het einde van de testdagen weten we meer", aldus de eenmalig racewinnaar.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"