© Force India

Nieuwsoverzicht

Ocon start naast Vettel: "Mercedes kan het ook zonder mijn hulp"

21 okt. 2018 15:30 René Oudman 0 reacties
Na een sterk kwalificatieoptreden mag Esteban Ocon de Grand Prix van de Verenigde Staten als zesde aanvangen. De 22-jarige Fransman, die nog altijd geen duidelijkheid heeft over 2019, start naast Sebastian Vettel. De Duitser kwalificeerde zich als tweede, maar heeft drie strafplaatsen aan de broek.

Doordat Max Verstappen na het eerste kwalificatiesegment wegviel, werd P6 de nieuwe beste positie voor rijders uit het zogenaamde 'B-kampioenschap'. Ocon wist deze plaats te veroveren door Nico Hülkenberg met zeven honderdsten voor te blijven.

"Gedurende de complete kwalificatie had ik een goed gevoel", blikt Ocon terug. "Dat mijn rondje genoeg zou zijn voor P6 had ik echter niet voor mogelijk durven houden. De upgrades die we in Singapore hebben geïntroduceerd lijken erg goed te werken en de auto doet precies wat we willen, dat is onzettend goed nieuws."

Voor de camera van Sky Sports wordt Ocon gevraagd of hij misschien op een belletje van Mercedes-teambaas Toto Wolff kan rekenen, aangezien hij naast Vettel mag starten. Als Vettel meer dan zeven punten verliest ten opzichte van Lewis Hamilton, dan mag de laatstgenoemde zich kronen tot wereldkampioen Formule 1 van het seizoen 2018. "Haha, ik denk dat Mercedes mijn hulp dit jaar niet nodig heeft", knipoogt Ocon.

"Echter: als ik met de Ferrari kan knokken, dan zal ik dat zeker niet nalaten. Op dit moment willen we met Force India gewoon zoveel punten als mogelijk scoren. Het tempo van deze wagen is op dit moment echt fenomenaal."

Ocons teammaat Sergio Pérez wist zich eveneens te plaatsen voor Q3, de Mexicaan kwam in het laatste segment echter niet verder dan P10.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen