Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Ocon trekt boetekleed aan na onderonsje met de FIA

"When it rains, it pours", zo vat Esteban Ocon met een laatste terugblik op de GP van Bahrein zijn weekend samen. Hij kreeg straf na straf na straf, allemaal in gang gezet door die eerste straf. Hij had zijn auto niet goed neergezet op de startgrid. Hij was daar verbolgen over, omdat hij meende dat anderen ook te ver naar voren stonden, maar dat bleek helemaal het issue niet te zijn. En dat weet Ocon nu ook.

XPB 1193735 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Het is niet zo dat ik te ver naar voren stond, ik stond juist te ver naar rechts", zo luidt het commentaar van Esteban Ocon tegenover onder andere RacingNews365. "Dat is nu net waar de verwarring vandaan komt. Ik stond te ver naar rechts, voorbij de lijn die mijn gridslot aangeeft."

"Helaas is het zicht vanuit deze auto niet geweldig, zeker niet als je op de grid staat. Er is wel een gele lijn als oriëntatiepunt, maar het is aan mij om dit probleem op te lossen."

"Dat is dus wat er aan scheelde in Bahrein", aldus de Alpine-coureur. "Normaal zijn we altijd wel goed als team als het aankomt op ieders persoonlijke inspanningen, maar dat was nu niet het geval. Ik heb met de FIA om de tafel gezeten om te begrijpen wat er precies is gebeurd. Dat is nu duidelijk geworden en van daaruit gaan we verder."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Esteban Ocon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen