© Force INdia

Nieuwsoverzicht

Ocon verliest drie startplaatsen en ontvangt twee licentiepunten

06 okt. 2018 10:59 René Oudman 0 reacties
Geen goed nieuws voor Esteban Ocon na de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan. Omdat de 22-jarige Fransman niet heeft afgeremd tijdens een rode vlag-situatie, zoals deze er was tijdens de derde vrije training vanwege een crash van Nico Hülkenberg, is de Force India-rijder gestraft.

Ocon moet drie startplaatsen inleveren op de grid van zondag, dat betekent dat hij van plek acht terugvalt naar plaats elf. Spekkopers zijn Sebastian Vettel, Sergio Pérez en Charles Leclerc - zij winnen allen een startplaatsje.

Naast de gridstraf heeft Ocon ook twee strafpunten op zijn licentie bijgeschreven gekregen. De Fransman had in de afgelopen twaalf maanden geen punten verzameld en zo komt zijn totaal op twee te staan. Bij twaalf punten volgt er een schorsing.

Het is overigens niet de eerste keer dit jaar dat een coureur drie plaatsen gridstraf en een paar licentiepunten krijgt voor het te hard doorrijden tijdens een code rood: dat overkwam Daniel Ricciardo namelijk ook al tijdens het Australische Grand Prix-weekend.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen