Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ocon verliest drie startplaatsen en ontvangt twee licentiepunten

Geen goed nieuws voor Esteban Ocon na de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan. Omdat de 22-jarige Fransman niet heeft afgeremd tijdens een rode vlag-situatie, zoals deze er was tijdens de derde vrije training vanwege een crash van Nico Hülkenberg, is de Force India-rijder gestraft.

Ocon moet drie startplaatsen inleveren op de grid van zondag, dat betekent dat hij van plek acht terugvalt naar plaats elf. Spekkopers zijn Sebastian Vettel, Sergio Pérez en Charles Leclerc - zij winnen allen een startplaatsje.

Naast de gridstraf heeft Ocon ook twee strafpunten op zijn licentie bijgeschreven gekregen. De Fransman had in de afgelopen twaalf maanden geen punten verzameld en zo komt zijn totaal op twee te staan. Bij twaalf punten volgt er een schorsing. Het is overigens niet de eerste keer dit jaar dat een coureur drie plaatsen gridstraf en een paar licentiepunten krijgt voor het te hard doorrijden tijdens een code rood: dat overkwam Daniel Ricciardo namelijk ook al tijdens het Australische Grand Prix-weekend.

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract