Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Esteban Ocon

Ocon: "Verstappen, Leclerc en ik moeten het netjes houden in de Formule 1"

Twee weken geleden had Max Verstappen het aan de stok met Charles Leclerc. Vorig jaar in Brazilië kwamen Verstappen Esteban Ocon ongelukkig tezamen. Het zijn drie coureurs die al sinds de kartsport tot elkaar veroordeeld zijn, maar laatstgenoemde meent dat ze het rustiger aan moeten doen nu ze in de Formule 1 zijn aanbeland.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen, Esteban Ocon en Charles Leclerc. Volgens de kenners zijn het zomaar drie namen die in de komende jaren uit kunnen groeien tot de nieuwe Lewis Hamiltons en Sebastian Vettels van deze wereld. De drie kennen elkaar goed, heel erg goed, niet in de laatste plaats door schermutselingen in het verleden.

"Al sinds de kartsport waren er gevechten tussen Verstappen, Leclerc en mijzelf", vertelt Esteban Ocon daarover in gesprek met Top Gear. "Niet zelden kwamen we niet alle drie aan de finish, maar nu we in de Formule 1 voor grote teams actief zijn, dienen we het wel iets netter te houden."

Netjes bleef het vorig jaar na de Grand Prix van Brazilië allerminst. Ocon reed Verstappen van de baan in een poging zich van een ronde achterstand te ontdoen, met een serieuze duw van de Nederlander naast de baan tot gevolg. Een goed voorbeeld van hoe het niet moet, zo oordeelt de Franse Mercedes-reservecoureur met terugwerkende kracht.

"Er speelt al wat tussen mij en Max sinds 2010, maar het is niet professioneel om mensen te duwen. We hebben beiden echter een straf gekregen, dus het is prima zo. We moeten in het vervolg echter wel het goede voorbeeld geven, aangezien wij als Formule 1-coureurs nu eenmaal in de spotlights staan."

9 reacties

    Podcast Mercedes voelt de druk van Verstappen en Red Bull