Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ocon waarschuwt Mercedes en Red Bull: "Dan zullen wij heel gevaarlijk zijn"

Esteban Ocon is hoopvol voor 2022. De Fransman merkt op dat zijn team Alpine dit jaar veel vooruitgang heeft geboekt en geeft alvast een waarschuwing af aan de topteams van de Formule 1.

Alpine verlegde dit jaar al vroeg de focus naar 2022, maar haalde desondanks toch een aantal sterke resultaten. Het hoogtepunt was natuurlijk de overwinning in de Grand Prix van Hongarije, de eerste zege van Esteban Ocon in de Formule 1. Teamgenoot Fernando Alonso wist later in het jaar nog een podium te pakken in de Grand Prix van Qatar, waar hij achter Lewis Hamilton en Max Verstappen eindigde. Ocon wist de race daarna in Saoedi-Arabië bijna opnieuw een podium te halen, maar de Fransman werd enkele meters voor de finishlijn ingehaald door Valtteri Bottas. Over het algemeen is de Alpine-coureur tevreden met de vorderingen die het team heeft gemaakt. "Ik denk dat het team enorme vooruitgang heeft geboekt", vertelde Ocon tegen verschillende media, waaronder RacingNews365 .

'We hadden een minder goed pakket'

"We hebben 't team van alles verbeterd: operationeel, het nemen van strategische beslissingen, het letten op de banden, het begrijpen van de auto en het vermogen het maximale eruit halen. Ik denk dat het een enorme vooruitgang is geweest en ik ben erg blij met wat we dit jaar hebben laten zien", concludeert de Fransman. De Alpine-coureur benadrukt dat de auto dit jaar slechter was dan het jaar ervoor. "Natuurlijk hebben we dit seizoen twee podiumplaatsen weten te behalen voor het team, bijna drie, met een auto die niet zo goed presteerde als vorig jaar. Ik denk dat we een minder goed pakket hadden."

Waarschuwing voor Red Bull en Mercedes

Alonso en Ocon hebben desondanks toch veel punten gehaald, vindt de Fransman zelf. "We zijn er in geslaagd om die problemen te overwinnen en er bovenop te komen en we hebben toch heel behoorlijke resultaten weten te scoren." De Fransman heeft dan ook meteen een waarschuwing voor teams als Red Bull en Mercedes. Ocon verwacht met een goede auto volgend jaar vooraan mee te kunnen doen. "We willen doorgaan. En zoals ik al eerder heb gezegd, als we eenmaal het tempo (van de anderen, red.) te pakken hebben, dan denk ik dat wij heel gevaarlijk zullen zijn." Alpine eindigde op de vijfde plek in het constructeurs kampioenschap met 155 punten, dertien punten meer dan rivaal AlphaTauri. Echter scoorde het team in 2020, toen het nog onder de naam Renault deelnam, 181 punten en dat met aanzienlijk minder races.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'