Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Ocon weet het zeker: "Dan kan ik de strijd met Verstappen aan"

Max Verstappen is momenteel de dominante kracht in de Formule 1, maar Esteban Ocon zou daar onder een voorwaarde wat aan kunnen doen, denkt hij.

Ocon Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
En die voorwaarde is dat hij competitief materiaal heeft. Dan zou hij, denkt hij, de strijd met tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen aan kunnen gaan. De twee namen het in 2014 al eens tegen elkaar op in een titelstrijd, toen Ocon in de Formule 3 kampioen werd. Verstappen pakte P3 in de titelstrijd, maar toch was het de Nederlander die meteen naar de Formule 1 door wist te stoten.

Ocon nam een andere weg, maar is inmiddels ook een gevestigde coureur in de koningsklasse. Daar waar Verstappen bij een topteam rijdt en tweevoudig kampioen is, rijdt Ocon nog in het middenveld, zij het bij een fabrieksteam dat wel de ambitie heeft om een topteam te worden. In 2021 won de Fransman zelfs een race, in Hongarije.

Ocon: "Ik zie mezelf met Verstappen strijden"

Kan Ocon een gooi doen naar de titel als Alpine daadwerkelijk die stap zet? Hij denkt van wel. Als hij vergelijkbaar materiaal zou hebben, denkt hij Verstappen aan te kunnen.

"Ik zie mezelf wel voor de wereldtitel strijden met Verstappen als we dezelfde auto hadden. Max doet het geweldig, hij domineert met Red Bull, maar het maakt me niet uit wie de coureur is. Ik wil strijden voor de wereldtitel, ik heb altijd in mezelf geloofd. Er is nog een lange weg te gaan, maar het is mijn doel om wereldkampioen te worden", zo vertelt hij bij DAZN.

Gevraagd naar zijn rijstijl, geeft Ocon toe dat hij soms wat hard kan zijn. "Ik wil niet dat mensen denken dat ik een tough guy ben, maar ik ben ook geen lieve jongen op het circuit. Mijn manier van racen is hard, dat is zo, maar daar ben ik blij mee."

Ook interessant:

Red Bull-vervanger Perez naar voren geschoven: "Kom er maar in!"

Perez opzichtig steken vallen. Coronel weet wel raad met de situatie als hij een in zijn ogen passende vervanger naar voren schuift: "Kom er maar in!" Hoe denken Dimmers en Mosterdijk erover?

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen