Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Esteban Ocon

Ocon zwaar bestraft voor touché met Gasly

Esteban Ocon krijgt een gridstraf van vijf plaatsen gekregen voor de volgende Formule 1-race na zijn touché met zijn teamgenoot Pierre Gasly in Monaco. Ocon kreeg tijdens de race een straf van tien seconden, maar die is omgezet in een gridstraf.

Ocon Quali Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de chaotische start van de Grand Prix van Monaco raakten ook de twee Alpine-coureurs elkaar in de eerste ronde. Bij het ingaan van bocht acht probeerde Esteban Ocon zijn teamgenoot Pierre Gasly in te halen, maar uiteindelijk resulteerde het in een flinke touché tussen de twee.

Ocon vloog door de lucht en viel uiteindelijk uit, Gasly kon wel verder. De Fransman had echter wel flink wat schade aan zijn Alpine en was woedend. De stewards onderzochten het incident tussen de twee kemphanen en kwamen tot de conclusie dat Ocon de schuldige is. 

Hij kreeg een straf van tien seconden, maar omdat hij was uitgevallen, wordt de straf omgezet in een gridstraf van vijf plekken voor de komende race. Dat is de Grand Prix van Canada over twee weken. Daarnaast krijgt de Fransman twee penaltypunten op zijn racelicentie. Daarmee staat Ocon in totaal op drie penaltypunten.

Bekijk de video hieronder!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ferrari-teambaas vraagt om verduidelijking regels wegens geheime test Verstappen